Honkbal

MLB update: Bogaerts alsnog naar de All-Star Game!

MLB update: Bogaerts alsnog naar de All-Star Game!

Xander Bogaerts is alsnog geselecteerd voor de MLB All-Star Game (Foto: Seb Visser)

De Arubaanse korte stop Xander Bogaerts is alsnog geselecteerd voor de MLB All-Star Game. Het is pas de tweede keer dat Bogaerts mee mag doen aan deze prestigieuze wedstrijd. De eerste keer dat hij mee mocht doen aan de All-Star Game was in 2016. Sindsdien ontbrak hij in de selectie van de American League, terwijl hij ieder jaar bij de beste korte stops van de MLB hoorde.

Afgelopen weekend, tijdens de MLB London Series, liet hij doorschemeren dat hij dat ontzettend jammer vond: “Ik vind het wel een beetje teleurstellend dat ik door de fans wederom niet gekozen ben. In mijn ogen had ik dit wel verdiend.”

Ook Red Sox manager Alex Cora gaf in een persconferentie aan dat hij vond dat Bogaerts dit wel verdiende. Als manager van de American League All-Stars was zijn keuze voor Xander Bogaerts in plaats van de geblesseerde Brandon Lowe (Tampa Bay Rays) dan ook niet verrassend.

De MLB All-Star Game wordt gespeeld in de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 juli.

De statistieken van Ozzie Albies zijn ten opzichte van twee weken geleden – toen hij voor het laatst meegenomen werd in de MLB Update – bijna niet veranderd. Behalve dan de cumulatieve statistieken natuurlijk, want hij sloeg wel weer homeruns. Helaas miste hij net de All-Star Game. De fans gaven uiteindelijk Ketel Marte van de Arizona Diamondbacks de voorkeur.

Deze single zorgde dus niet voor een All-Star selectie, maar gaf hem wel weer twee extra RBI:

Over Bogaerts is hierboven al veel geschreven. Check hier dus even zijn fenomenale stats, met een WAR van 3.8 hoeft hij in de American League nog altijd alleen Mike Trout (5.4) voor zich te dulden. Geniet ook nog even na van deze homerun in Londen:

We mogen inmiddels wel concluderen dat Didi Gregorius volledig terug is. In zijn eerste volledige week in de MLB leek hij het aan slag nog wat lastig hebben, maar dat is inmiddels volledig achter de rug. In Londen liet hij zien zoals gewoonlijk weer een force to be reckoned te zijn, zowel aanvallend als verdedigend. Er waren genoeg mooie defensieve plays om uit te kiezen, maar het commentaar bij deze homerun was zo mooi dat hij verdiend om herhaald te worden:

Profar blijft een beetje hangen rond de .215 en ook zijn wRC+ en WAR laten nog wat te wensen over. De tweede helft van het seizoen is ingegaan en in Oakland zal men hopen dat Profar nu echt op gang begint te raken.

De afgelopen twee weken waren niet de beste weken van Jonathan Schoop. De tweede honkman van de Minnesota Twins sloeg zes honkslagen en sloeg daarmee slechts één run over de thuisplaat. Daarmee zakte zijn wRC+ onder de 100. Het punt dat hij binnen sloeg? Dat was hij dan wel weer zelf met deze solo homerun:

Simba is terug! En dat is veel sneller dan in eerste instantie verwacht werd. Hij herstelde goed van zijn blessure en keerde op 29 juni terug in de basis van de Los Angeles Angels. Dat deed hij met een honkslag en een run. Na de wedstrijd werd hij geinterviewd:

Jansen pakte in de afgelopen twee weken zijn derde win, twee saves en verlaagde zijn ERA. Redelijk stilletjes is hij ondertussen bezig aan een ouderwets sterk seizoen. De closer staat momenteel, na een onkarakteristiek slechte start van het seizoen, al weer in de top 20 van de beste relievers in de MLB en de verwachting is dat hij de komende maanden alleen maar zal stijgen op deze lijst.

Die slechte start zou Jansen, naar eigen zeggen, wel eens een All-Star selectie gekost kunnen hebben:

Azië

Wladimir Balentien voegde in de afgelopen twee weken één homerun toe aan zijn totaal, maar nog veel belangrijker: hij werd vorige week vader van zijn eerste zoon:

https://www.instagram.com/p/BzOhmq6AtGu/

Helaas is 2019 vooralsnog voor Rick van den Hurk een vervelend jaar waarin hij vanwege blessures op één wedstrijd na alle wedstrijden van zijn Hawks moest missen. Zelf blijft hij strijdbaar en verwacht hij sterker terug te komen:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal