Honkbal

Koninkrijksteam opent WPT met walk-off win

Koninkrijksteam opent WPT met walk-off win

Gilmer Lampe was de gevierde man vanavond dankzij zijn walk-off honkslag (Foto: Rob Jelsma)

Team Kingdom of the Netherlands heeft de openingswedstrijd van het World Port Tournament na verlenging met 6-5 gewonnen van Japan. Gilmer Lampe sloeg in de tiende inning een walk-off single.

Na een regenachtige vrijdagmiddag had de field crew van het World Port Tournament precies genoeg tijd om het veld speelklaar te maken. Startend werper voor het Koninkrijksteam Lars Huijer opende de wedstrijd met een vrije loop op de Japanse lead-off hitter Koki Kajiwara, die vervolgens direct het tweede honk stal. Twee grondballen later keek Oranje prompt tegen een snelle 1-0 achterstand aan.

Die achterstand leek verdubbeld te worden toen derde honkman Masaya Higashimoto de bal hard naar het rechtsveld sloeg, maar Denzel Richardson schatte de bal goed in en timede zijn sprong perfect waardoor de bal, net boven het outfield hek, perfect in zijn handschoen plofte voor een schitterende homerun catch.

Vlak daarna, in de gelijkmakende tweede slagbeurt, bracht Yurrendel de Caster zijn ploeg via een solo homerun op gelijke hoogte. Fantastische defensieve acties voorkwamen dat beide ploegen veel tot scoren kwamen. Het Japanse middle infield bleek meerdere malen plaaggeest voor onder meer Gilmer Lampe, Dwayne Kemp en de Caster. Aan Nederlandse zijde zorgden naast Richardson ook Kemp en Stijn van der Meer met mooie acties dat beide ploegen dichtbij elkaar bleven.

Gelijk

De Japanners namen echter wel een 3-1 voorsprong dankzij runs in de derde en vierde inning. Dwayne Kemp opende de zesde inning met een infield single en bereikte het tweede honk op een daaropvolgende gooifout. Bryan Engelhardt, die vandaag terugkeerde in Oranje, sloeg hem naar het derde honk met een diepe vangbal in het rechtsveld en Sharlon Schoop sloeg Kemp met een grondbal over de thuisplaat voor het tweede punt.

In de gelijkmakende achtste slagbeurt kwam Dwayne Kemp met één uit via een vrije loop op het honk. Een wilde worp bracht hem naar het tweede honk en dat met slugger Engelhardt aan slag. Engelhardt deed precies wat hij in het verleden al zo vaak deed voor Oranje: een punt binnen slaan. Zijn double langs de lijn in het rechtsveld zorgde voor de 3-3.

Verlenging

Beide teams wisten niet meer te scoren in de negende inning, dus was er verlenging nodig om de winnaar te bepalen. Op het werpen van Tom Stuifbergen namen de Japanners opnieuw de leiding op een bal die de boeken in ging als een tweehonkslag. Rechtsvelder Richardson raakte de bal kwijt in de donkere wolken boven de Rotterdamse tribune. Een nieuwe honkslag zorgde zelfs voor een 5-3 voorsprong voor Japan.

De ploeg van bondscoach Evert-Jan ’t Hoen vocht zich echter knap terug. Pinch-hitter Gianison Boekhoudt opende de gelijkmakende inning met een tweehonkslag en zag zijn vervanger, debutant Mark Smit, vervolgens als pinch runner naar drie schuiven op de tweehonkslag van Dwayne Kemp, die door de Japanse midvelder ook in de donkere lucht verloren werd.

Bryan Engelhardt werd hard geraakt op zijn elleboog door een worp van de Japanse closer en werd als loper op het eerste honk vervangen door een nieuwe debutant: Delano Selassa. Het was Selassa die na een vangfout van de tweede honkman op de hoge bal van Sharlon Schoop en de vrije loop voor Denzel Richardson uiteindelijk het winnende punt kon scoren op deze honkslag van Gilmer Lampe:

https://www.facebook.com/HonkbalSoftbalNL/videos/427430351432368/?notif_id=1562964298796275&notif_t=page_post_reaction

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal