Honkbal

Voormalig Major Leaguers te sterk voor Koninkrijksteam

Voormalig Major Leaguers te sterk voor Koninkrijksteam

Josh Collmenter pakte de win voor Team USA/North America (Foto: Rob Jelsma)

Team Kingdom of the Netherlands heeft vanavond haar tweede duel van het World Port Tournament verloren van Team USA/North America. Voor de Amerikanen domineerden voormalig Major Leaguers Josh Collmenter en Cole de Vries op de heuvel in een 5-0 overwinning.

Al in de eerste inning kreeg het Koninkrijksteam een zware klap te verduren. Eerste honkman Yurrendel de Caster, een dag eerder nog goed voor de eerste homerun van dit World Port Tournament, probeerde na een hoge aangooi loper CJ Epperson uit te tikken. Die liep echter op volle snelheid en kwam hard in aanraking met de arm van de Curaçaose eerste honkman, die met een blessure aan zijn linker schouder het veld moest verlaten.

Weinig offense

Nadat de Noord-Amerikanen in de tweede inning al een 1-0 voorsprong genomen hadden, breidden zij die in de vierde inning stevig uit. Twee honkslagen op rij zorgden al voor dreiging, maar starter Orlando Yntema leek goede zaken te doen door de derde slagman van de inning met drie slag uit te schakelen. Een honkslag van Epperson zorgde echter voor het tweede Amerikaanse punt, en het derde punt scoorde na een drie slag doorgeschoten bal. Een honkslag van Chavez betekende een 4-0 voorsprong voor de Amerikanen en het einde van de wedstrijd voor Yntema.

Juan Carlos Sulbaran verving hem en kwam niet alleen uit de problemen, maar gooide vervolgens nog eens twee clean innings, waarmee hij zijn team een kans gaf om terug in de wedstrijd te komen. Aanvallend wilde het vanavond echter niet lukken. Josh Collmenter, die 78 starts maakte in de MLB voor de Arizona Diamondbacks, was heer en meester op de heuvel voor vijf innings. Hij stond slechts één honkslag toe. Datzelfde gold voor diens vervanger Cole de Vries, die in 2012 en 2013 21 keer voor de Minnesota Twins uitkwam. De Vries gooide drie one-hit innings en zag dat zijn opvolger Bo Schultz, in 2016 nog uitkomend voor de Baltimore Orioles, de wedstrijd in het slot gooide.

De Noord-Amerikaanse selectie won uiteindelijk met 5-0. Morgen speelt Team Kingdom of the Netherlands de derde wedstrijd van het WPT. Dan is om 13.30uur niemand minder dan Curaçao de tegenstander.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal