Honkbal

Curaçao wint ‘Battle of the Kingdom’

Curaçao wint ‘Battle of the Kingdom’

In een uitverkocht Familiestadion in Rotterdam versloeg Curaçao vandaag Team Kingdom of the Netherlands

Het venijn zat op zondag in de staart van de wedstrijd tussen Curaçao en Team Kingdom of the Netherlands. Een wederom aanvallend teleurstellend Koninkrijksteam zag haar poging tot een comeback gepareerd worden door Curaçao, dat de ‘Battle of the Kingdom’ met 3-2 won.

Voor een vol Familiestadion waren starters Chris Koeiman en Rob Cordemans in de eerste vijf innings oppermachtig. Cordemans verliet na 5.1 innings de heuvel nadat hij een vrije loop uitdeelde aan Rayshelon Carolina. Zijn vervanger Kevin Kelly kreeg, met inmiddels het eerste en tweede honk bezet en twee uit een honkslag tegen, die net buiten het bereik van outfielder Dudley Leonora in het linksveld neerplofte. Beide lopers wisten op deze honkslag te scoren en zo namen de Curaçaoënaars een 2-0 voorsprong.

Comeback

Net als een dag eerder tegen Amerika was de slagploeg van het Koninkrijksteam bepaald niet op dreef. Chris Koeiman hield zijn tegenstanders in zes shutout innings op slechts twee honkslagen. Pas in de achtste inning werd de comeback ingezet. De teruggekeerde veteraan Bryan Engelhardt opende deze slagbeurt met een tweehonkslag en Gilmer Lampe kreeg vier wijd. Met één en twee bezet sloeg Gianison Boekhoudt de belangrijke honkslag die al bijna twee wedstrijden lang uitbleef:

https://www.instagram.com/p/Bz5neDWgstK/

Even later kreeg pinch-hitter Jason Halman met de volle honken en één uit de kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen. Hij sloeg de bal hoog het buitenveld in, maar Gianison Boekhoudt werd bij een poging om te scoren knap uitgegooid op de thuisplaat.

Curaçao

De comeback bleef dus steken op een gelijke stand en met reliever Tom Stuifbergen op de heuvel stelde een foutieve aangooi van catcher Rodney Daal na een steelpoging op het derde honk Curaçao in staat om wederom de leiding te nemen.

Closer Arjun Huerta schakelde in de negende inning met twee uit en het gelijkmakende punt op het derde honk slagman Gilmer Lampe uit met drie slag en pakte zo de save in de knappe 3-2 overwinning voor Curaçao.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal