Kalian Sams speelde twintig wedstrijden voor High Point Rockers.

Honkbal

Kalian Sams van Rockers naar Miners

Kalian Sams van Rockers naar Miners

Kalian Sams speelde twintig wedstrijden voor High Point Rockers.
Kalian Sams speelde twintig wedstrijden voor High Point Rockers.

Kalian Sams heeft de overstap gemaakt van High Point Rockers naar Sussex County Miners. Daarmee keert de Haagse buitenvelder terug naar de professionele Can-Am League, waarin hij ook de afgelopen vier seizoenen uitkwam. Gisteravond maakte Sams in de met 13-6 gewonnen wedstrijd tegen Ottawa Champions zijn debuut voor zijn nieuwe club.

De 32-jarige Sams maakte in juni zijn debuut voor High Point Rockers in de Atlantic League, een profcompetitie waar hij in 2013 en 2014 ook al uitkwam voor Camden Riversharks. Hij speelde de afgelopen weken twintig wedstrijden voor High Point Rockers. Maar met dertien honkslagen (.203), waaronder één homerun, bleef zijn productie achter ten opzichte van vorige jaren. Daarop besloot de club uit North Carolina vorige week het contract met Sams te beëindigen.

Lang op een nieuwe club heeft de Nederlandse international niet hoeven wachten. High Point Rockers kreeg de mogelijkheid om de Nederlandse international over te doen aan Sussex County Miners. Daarmee kon de club uit High Point een ruil van 12 januari completeren. Toen nam High Point Rockers voor een nog later te bepalen speler buitenvelder Breeland Almadova over van Sussex County Miners.

Debuut

Met zijn verhuizing naar New Jersey is Sams terecht gekomen bij de koploper uit de voor hem bekende Can-Am League. In de wedstrijd tegen nummer vijf Ottawa Champions maakte Sams gisteravond als invaller zijn debuut. In het bijzijn van 3.171 toeschouwers in het Skylands Stadium kwam Sams als rechtsvelder in de tweede helft van de zevende inning in de wedstrijd. Hij sneuvelde zowel in de zevende als achtste inning door een grondbal.

Eén van de teams die Sams met zijn nieuwe club tegen gaat komen, is Quebec Capitales. Sams speelde tussen 2015 en 2018 vier seizoenen voor deze club, waarin hij kwam tot een slaggemiddelde van .290 met 62 homeruns. Hij werd bovendien kampioen met Quebec Capitales in 2017. Sinds het vertrek van Sams vorig jaar staat de Canadese club op een teleurstellende zevende plaats. Na het ontslag van Sams door High Point Rockers liet Quebec Capitales onlangs overigens nog weten een terugkeer van Sams niet te overwegen.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal