Honkbal

Koninkrijksteam boekt belangrijke overwinning op Taiwan

Koninkrijksteam boekt belangrijke overwinning op Taiwan

Diegomar Markwell was ijzersterk op de heuvel voor Team Kingdom of the Netherlands en verdiende de win (Foto: Jan Kruijdenberg)

In het laatste groepsduel van het World Port Tournament heeft Team Kingdom of the Netherlands Taiwan met 4-1 verslagen. Diegomar Markwell pakte de win, dankzij een 3-run vijfde inning, waarin de knuppels van het Koninkrijksteam eindelijk los kwamen.

Net als in de afgelopen twee wedstrijden kwam de slagploeg van het Koninkrijksteam maar moeizaam op gang. Linkshandige starter Sheng Chu Yi stond in de eerste vier innings slechts één honkslag toe, een double van Sharlon Schoop. Aan de kant van het Koninkrijksteam stond een andere linkshandige starter zijn mannetje. Diegomar Markwell, bezig aan zijn 94ste interland, gooide vijf shutout innings en zag zijn slagploeg eindelijk doorbreken.

Denzel Richardson opende de vijfde slagbeurt met een single en schoof naar het tweede honk op de vrije loop van Rodney Daal. Dudley Leonora legde een perfect geplaatste stootslag neer voor een honkslag en zo stonden de honken vol. Na een strikeout van Delano Selassa, bracht Stijn van der Meer zijn ploeg op voorsprong met een single in het midveld.

Een honkslag van Dwayne Kemp in het linksveld en een sacrifice fly van Sharlon Schoop gaven Oranje de grootste voorsprong die zij dit toernooi gehad hebben: 3-0. Die voorsprong werd een slagbeurt later uitgebreid toen Delano Selassa met een velders keus Gianison Boekhoudt (vrije loop) over de thuisplaat sloeg voor de eerste RBI van zijn interlandloopbaan.

https://www.instagram.com/p/Bz_NCS2CHjN/

Tweede winstpartij

Markwell kwam pas in de zesde inning voor het eerst in de problemen. Vier wijd voor Han Chin Ko en een bunt single voor Chen Hao Chen gaven de Taiwanezen lopers op eerste en tweede honk. Na een succesvolle opofferingsstootslag werd Markwell op de heuvel vervangen door reliever Juan Carlos Sulbaran. Sulbaran gooide twee keer drie slag en kwam uit de inning, maar zag wel de 4-1 scoren op een wilde worp.

Na Sulbaran kwamen ook relievers Mike Bolsenbroek en Kevin Kelly niet of nauwelijks in de problemen. In de negende inning leek het Koninkrijksteam de voorsprong uit te breden, maar met lopers op tweede en derde honk en één uit kon de trekker niet overgehaald worden. Aan closer Tom Stuifbergen, die na twee outings al een win en een loss had, de taak om de wedstrijd in het slot te gooien. Vier wijd en een veldfoutje brachten met één uit het gelijkmakende punt aan slag, maar met twee strikeouts maakte Stuifbergen een einde aan de wedstrijd.

Team Kingdom of the Netherlands won met 4-1 en staat na vier groepswedstrijden op twee overwinningen (Japan en Taiwan) en twee nederlagen (Team USA/North America en Curaçao). De uitslagen van morgen, een rustdag voor de Oranje mannen, zullen bepalen op welke plaats het Koninkrijksteam geëindigd is en wanneer zij hun volgende wedstrijd spelen. Hierover lees je morgen uiteraard meer op deze website.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal