OKT 2021

Koninkrijksteam op volle oorlogssterkte naar OKT

Koninkrijksteam op volle oorlogssterkte naar OKT

De selectie van Team Kingdom of the Netherlands voor het OKT is vandaag bekendgemaakt. Foto (c) Fred Versluis.

Team Kingdom of the Netherlands staat aan de vooravond van het belangrijkste toernooi van dit seizoen: het Olympisch Kwalificatie Toernooi. Van 23 tot en met 27 juli strijden acht teams in Utrecht om één ticket voor de Olympische Spelen van 2020. Bondscoach Connie Clark heeft haar selectie voor dit toernooi bekendgemaakt.

Van de selectie die tijdens het Europees Kampioenschap op de finale na elke wedstrijd won, moesten nog twee speelsters afvallen. Tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi bestaat de selectie uit slechts vijftien speelsters. Bondscoach Connie Clark heeft ervoor gekozen om met vier werpsters en twee catchers aan het toernooi te beginnen en had daarom slecht nieuws voor Marielle Vleugels en Laura Wissink, die beiden tijdens het EK een goede indruk maakten. Een moeilijke keuze, maar een keuze die vanwege de restricties van de WBSC gemaakt moest worden.

Revanche

Om de Olympische Spelen te bereiken zal er in Utrecht naast de tegenstanders uit Groep A Zuid-Afrika, Spanje en Groot-Brittannië, naar verwachting ook afgerekend moeten worden met Italië. De speelsters van het Koninkrijksteam moeten zich dan revancheren voor de met 3-2 verloren finale van het EK in Tsjechië van eerder deze maand.

Korte stop Britt Vonk geeft aan dat de verloren finale voor alleen maar meer motivatie zal zorgen: “Dat wij van Italie verloren in de finale heeft er alleen maar voor gezorgd dat wij nog meer fired up zijn. Het zal lastig worden, want elk team heeft zich flink versterkt met Amerikanen. Ons voordeel zal zijn dat wij goed op elkaar ingespeeld zijn. We hebben er zin in en willen het liefst vandaag al beginnen!”

Ook Maxime van Dalen heeft er duidelijk zin in:

https://www.instagram.com/p/Bz-MfFPoHS8/?utm_source=ig_web_copy_link

Oranje kan alle support in Utrecht goed gebruiken om haar Olympische ambitie te verwezenlijken. Tickets voor de wedstrijden op de velden van UVV zijn nog verkrijgbaar via de officiële website van het OKT en kosten slechts € 5,50. Het volledige programma van het OKT vind je hier.

De selectie:

PitchersTeam
Ilona AndringaFysioExpert Olympia Haarlem
Rebecca SoumeruSparks Haarlem
Eva VoortmanFysioExpert Olympia Haarlem
Ginger de WeertSparks Haarlem
CatchersTeam
Dinet OostingFysioExpert Olympia Haarlem
Karin TukTerrasvogels
InfieldersTeam
Virginie AnneveldFysioExpert Olympia Haarlem
Maxime van DalenSparks Haarlem
Suka van GurpSparks Haarlem
Britt VonkBussolengo / Tex Town Tigers
Cindy van de ZandenROEF!
OutfieldersTeam
Jessie van AalstFysioExpert Olympia Haarlem
Chantal VersluisSparks Haarlem/Sestese
Damishah CharlesROEF!
Wies LigtvoetROEF!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in OKT 2021