Roger Bernadina startte het seizoen in Taiwan voor Lamigo Monkeys.

Honkbal

Bernadina vervolgt carrière in Mexico

Bernadina vervolgt carrière in Mexico

Roger Bernadina startte het seizoen in Taiwan voor Lamigo Monkeys.
Roger Bernadina startte het seizoen in Taiwan voor Lamigo Monkeys.

Nadat Roger Bernadina werd ontslagen door zijn Taiwanese profclub Lamigo Monkeys, heeft de 35-jarige buitenvelder in Mexico een nieuwe club gevonden. Gisteren maakte hij zijn debuut voor Algodoneros de Unión Laguna, dat uitkomt in de Triple A Mexican League.

Bernadina honkbalde al wel eerder in Mexico, maar kwam nog niet uit in de Liga Mexicana de Beisbol. In het najaar van 2015 speelde de honkballer uit Den Haag 28 wedstrijden voor Yaquis de Obregon in de Liga Mexicana del Pacifico. Zijn nieuwe club Algodoneros de Unión Laguna is actief in de hoger aangeschreven Mexican League.

In de wedstrijd tegen Tigres de Quintana Roo maakte Bernadina gisteravond zijn debuut. In het Estadio De Beisbol Beto Avila in Cancún startte hij het duel als midvelder, maar kwam Bernadina in drie slagbeurten nog niet tot een honkslag. Bernadina kreeg vier wijd in de eerste inning en drie slag in zowel de derde als vijfde inning. Na zijn grondbal in de zevende inning werd Bernadina in het veld vervangen.

Koploper

Zijn ploeg verloor de wedstrijd, door onder meer negen tegenpunten in de vierde inning, met 19-6. Met drie overwinningen in 21 wedstrijden staat Algodoneros de Unión Laguna momenteel op een laatste plaats in de LMB Norte. Zijn tegenstander van gisteravond is met zestien overwinningen koploper in de LMB Sur. Door het contracteren van Bernadina en de Dominicaanse linkshandige pitcher Porfirio López hoopt Unión Laguna het tij te keren. Voor de twee nieuwkomers moesten de Amerikaanse derde honkman Mike Olt (.172) en de Dominicaanse pitcher Frank Garcés (5.95) plaats maken.

Bernadina is bezig aan zijn achttiende seizoen als profhonkballer. Die bracht hem al bij clubs in de Verenigde Staten, Venezuela, Zuid-Korea en Taiwan. In Taiwan speelde Bernadina 24 wedstrijden voor titelverdediger Lamigo Monkeys voordat eind vorige maand zijn contract werd verbroken. De reguliere competitie in de Mexican League loopt door tot 29 augustus. Vanaf 3 september gaan de Play-Offs van start.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal