Honkbal

De ‘Duitse’ international van het Koninkrijksteam

De ‘Duitse’ international van het Koninkrijksteam

Mike Bolsenbroek loopt al weer een tijdje mee met Team Kingdom of the Netherlands. (Foto: Phrake Photography)

Met zijn imposante verschijning – hij is meer dan 2 meter lang – is Mike Bolsenbroek (1987) letterlijk voor veel Nederlandse supporters de grote onbekende in de rotatie van Team Kingdom of the Netherlands op het World Port Tournament.

Bolsenbroek is via het Apeldoornse Robur ’58 en een contract bij de Philadelphia Phillies – hij speelde er op rookie en Single A niveau – sinds 2010 in de Duitse competitie actief. Aanvankelijk voor de Regensburg Legionaere ; sinds het begin van dit seizoen speelt hij voor de Heidenheim Heideköpfe. Beide teams spelen in de Bundesliga Süd.
Eerder speelde Bolsenbroek ook in het Duitse nationale team, maar hij koos uiteindelijk toch voor Oranje. En bij zijn eerste optreden in ons nationale team heeft hij al meteen prima prestatie geleverd.

Zo gooide hij tijdens het Europees kampioenschap van 2014 tegen Griekenland een heuse perfect game.
Een perfect game is een wedstrijd waarin een werper de volle negen innings uitgooit en geen enkele speler van de tegenstander op welke manier dan ook op de honken hoeft toe te laten. Dus: geen honkslagen, geen 4 wijd, geen geraakt werper, geen 3-slag met doorgeschoten bal (of wilde worp) of hinderen.
Nu is Griekenland natuurlijk niet echt een zware tegenstander, maar het is en blijft een prestatie van formaat, die maar zelden voorkomt. In de nationale competitie (de Hoofdklasse) pas drie keer.

Goed van start op het WPT 2019
Zijn eerste outing op het World Port Tournament 2019 – in relief tijdens de openingswedstrijd tegen Japan – verliep voorspoedig. In 1.2 innings kwam hij tot 2 maal 3 slag en kreeg hij 1 honkslag tegen. Tijdens zijn heuveloptreden kwam de slagploeg van Japan niet tot scoren.

Hierna volgden nog twee outings in relief tegen Chinese Taipei. Ook hier hield Bolsenbroek de aanval van de tegenstander prima onder controle en werd er niet gescoord.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal