EK U16 2019

EK-selectie Koninkrijksteam U16 bekendgemaakt

EK-selectie Koninkrijksteam U16 bekendgemaakt

Een teamfoto van de 24-koppige voorselectie van Team Kingdom of the Netherlands U16

Manager Ilja Hardewijn heeft de zestien speelsters bekendgemaakt waarmee hij deze maand in Zagreb deel gaat nemen aan de tiende en tevens laatste editie van het Europees kampioenschap voor speelsters van zestien jaar en jonger. In de aanloop naar de Europese titelstrijd speelt Oranje in Hoofddorp nog een tweetal oefenwedstrijden tegen Tsjechië U17.

Het tiende U16 Europees kampioenschap wordt van maandag 29 juli tot en met zaterdag 3 augustus gespeeld in het Kroatische Zagreb. Het Koninkrijksteam treft als titelverdediger in de poulefase het op papier zwakke Polen en Oekraïne. De selectie zal meer te vrezen hebben van Europese softbalgrootmachten Tsjechië en Italië. Met name dat laatste team wist vorig jaar indruk te maken op de Nederlandse coaching staff tijdens de Joudrs Cup U17. Eén van de drie oefentoernooien die Hardewijn met de Nederlandse selectie heeft doorlopen.

De technische staf wordt, naast Hardewijn, gevormd door derde honkcoach Wessel Brocken, eerste honkcoach Suzanne Poelgeest, teammanager/assistent-coach Kay van Schie en pitching coach Tyler Boersma. Door middel van een deelname aan de Pony League European Zone Championship, die eerder dit jaar werd gewonnen door de Nederlandse afvaardiging, en wekelijkse trainingen heeft de coaching staff de voorselectie teruggebracht van 24 speelsters naar 16 speelsters. Hofleverancier is Gophers uit Maassluis met maar liefst vier speelsters. Verder is het opvallend dat Amy-Lynn Felix en Reganied Franka ook de eindselectie van Oranje U19 hebben gehaald en dus kort na terugkomst uit Zagreb afreizen naar Irvine, USA.

Het Koninkrijksteam speelt de zondag voor vertrek (21/07) bij Hoofddorp Pioniers een doubleheader (14:00 & 16:00) tegen Tsjechië U17. Een mooie graadmeter van het verwachte niveau van het EK.

De selectie:

Pitchers (4)

Caressa Schoor – Sparks Haarlem
Robin Verhagen – Almere ‘90
Yala Zwakman – Alcmaria Victrix
Isa Zwitzer – BA Wassenaar/Gophers

Catchers (3)

Tenley Boersma – Gophers
Sietske Drijvers – Amsterdam Pirates/Gophers
Yarah Zuiver – Onze Gezellen

Infielders (4)

Amy-Lynn Felix – Hoofddorp Pioniers
Charlotte Groen – Almere ‘90
Julia Kwakernaak – Orioles/Schiedam
Sanne van der Putten – The Herons

Outfielders (5)

Anouk Boontjes – Amsterdam Pirates
Sarah Evers – DSS
Reganied Franka – Orioles
Jade Rijgersberg – Hoofddorp Pioniers
Renske Tellekamp – BA Wassenaar/Gophers

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U16 2019