Honkbal

Koninkrijksteam houdt zicht op finale WPT

Koninkrijksteam houdt zicht op finale WPT

Team Kingdom of the Netherlands viert de grand slam van Denzel Richardson (Foto: Jan Kruijdenberg)

Team Kingdom of the Netherlands heeft dankzij een ruime 13-3 overwinning op Team USA/North America nog altijd zicht op de finale. Voor het eerst in dit World Port Tournament wist de slagploeg van het Koninkrijksteam zich echt te onderscheiden.

Nadat eerder op de dag nummer één uit de groepsfase, Taiwan, al Curaçao had verslagen, nam Oranje het vanavond op tegen de nummer drie uit de groepsfase, die bovendien op zaterdag al redelijk gemakkelijk van het Koninkrijskteam won.

De Noord-Amerikanen kwamen in de eerste inning nog wel op voorsprong, maar daar konden zij niet lang van genieten. In de tweede Nederlandse slagbeurt sloeg Gilmer Lampe met een double in het linksmidveld ploeggenoot Denzel Richardson (single) over de thuisplaat voor de gelijkmaker. Op de honkslag van Jason Halman scoorde hij vervolgens de 2-1.

Grand slam

Waar het in de voorgaande wedstrijden lastig bleek om veel runs te scoren, werd de winst vanavond eigenlijk al in de derde inning binnengesleept. Honkslagen voor Bryan Engelhardt en Gianison Boekhoudt op voormalig Major Leaguer Josh Collmenter en een vrije loop voor Sharlon Schoop zorgden voor volle honken met één uit. Toen kwam Denzel Richardson aan slag en hij zette zijn ploeg met deze klap op een 6-1 voorsprong:

https://www.instagram.com/p/B0EVTdElHlo/

Honkslagen van Leonora, van der Meer, Kemp en Schoop zorgden vervolgens voor nog eens vier runs in deze derde inning en een 10-1 voorsprong. Op het werpen van Lars Huijer wisten de Noord-Amerikanen uiteindelijk drie runs te scoren, maar met negentien honkslagen, waaronder vier van Denzel Richardson, drie van zowel Gilmer Lampe als Jason Halman en de eerste honkslag voor Oranje van rookie Delano Selassa, liep het Koninkrijksteam uit naar 13-3. Misja Harcksen, in zijn tweede interland, en Jim Ploeger gooiden de deur op slot in de zesde en zevende inning en zo won de ploeg van bondscoach Evert-Jan ’t Hoen voor de derde keer dit toernooi en houdt de ploeg zicht op de finale van zondag.

Er komen nog twee kansen om die finale te bereiken. Op vrijdagavond speelt Team Kingdom of the Netherlands tegen de nummer één, Taiwan. Bij winst is plaatsing voor de finale een feit. Verliest Oranje op vrijdagavond, dan krijgt het op zaterdagavond een tweede kans tegen de winnaar van het duel tussen Curaçao en Japan.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal