Dinet Oosting: goed voor vier hits.

OKT 2021

Oosting droomt van Tokyo: ‘We lopen niet weg voor de favorietenrol’

Het is vanaf komende dinsdag alles of niets voor Team Kingdom of the Netherlands. Alleen de winnaar van het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Utrecht plaatst zich voor de Spelen volgend jaar in Tokio en dus weet Dinet Oosting (28) dat Oranje moet vlammen.

Oosting droomt van Tokyo: ‘We lopen niet weg voor de favorietenrol’

Dinet Oosting: goed voor vier hits.
Dinet Oosting droomt van de Spelen van 2020.
Foto: © Rob Jelsma

Het is vanaf komende dinsdag alles of niets voor Team Kingdom of the Netherlands. Alleen de winnaar van het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Utrecht plaatst zich voor de Spelen volgend jaar in Tokio en dus weet Dinet Oosting (28) dat Oranje moet vlammen.

Voor Dinet Oosting mag het Olympisch Kwalificatie Toernooi liever vandaag dan morgen beginnen. De rechtshandige speelster van Olympia Haarlem en haar teamgenotes staan volgens haar te popelen om zich te presenteren voor eigen publiek. “Ik heb het WK softbal in 2014 gespeeld met Oranje in Haarlem en in 2015 was het Europees Kampioenschap in Rosmalen. Dit waren gave weken en ik vind het heel leuk dat we nu wederom in eigen land in actie komen. Veel vrienden en familieleden van me komen naar Utrecht en sowieso merk ik dat het toernooi leeft. We willen heel graag zien wat we kunnen”, vertelt de catcher.

Alles of niets

Van 23 tot en met 27 juli wordt er elke dag gespeeld in Utrecht. Van de acht deelnemende teams plaatst alleen de winnaar zich voor de Olympische Spelen in Tokio. De speelsters van Oranje weten dus wat ze moeten doen en dat vindt Oosting best fijn. “Het is simpel: het is alles of niets voor ons”, zegt ze. “Ik heb er veel vertrouwen in dat wij met deze sterke groep dit toernooi kunnen winnen. Los van het feit dat we veel kwaliteit hebben, zijn de omstandigheden ideaal. Als het goed is spelen we slechts vijf duels, elke dag één. Dit in tegenstelling tot eerder deze maand, toen we maar liefst twaalf wedstrijden speelden op het Europees Kampioenschap. Bovendien reken ik op de steun van ons thuispubliek.”

Favorietenrol
Ondanks dat Team Kingdom of the Netherlands vorige maand de finale van het EK verloor van Italië, stelt Oosting dat Oranje de grootste kanshebber is voor de winst op het OKT. “Wij zijn de favoriet en we lopen niet weg voor die rol. In Tsjechië hebben we weliswaar verloren van Italië, maar we weten dat ze te verslaan zijn. Die wedstrijd verliep wat ongelukkig voor en niet iedereen was topfit. Na de verloren EK-finale had iedereen direct zoiets van: oké, we gaan thuis revanche op ze nemen.”

Oranje zit in een poule met Zuid-Afrika, Spanje en Groot-Brittannië. De ploeg van coach Connie Clark moet uiteraard eerst goed presteren tegen die drie landen en Oosting waakt voor onderschatting. “Ik heb Spanje en ook de Britten goede wedstrijden zien spelen en in de andere poules vind ik bijvoorbeeld Tsjechië een gevaarlijke tegenstander. Het niveau in Utrecht zal hoog zijn.”

Aftellen
Donderdag werkte Team Kingdom of the Netherlands nog een training af en maandag volgt er een afsluitende sessie in Utrecht, voordat het echte werk gaat beginnen. Oosting kan zoals eerder gezegd niet wachten op de start van het OKT. “Als sporter droom je ervan om uit te komen op een toernooi als de Olympische Spelen. Deze kans moeten we daarom aangrijpen. Hopelijk kunnen we rekenen op de steun van veel Nederlanders, die in het oranje gekleed zijn. Het publiek kan een doorslaggevende factor zijn.”

Oranje kan alle support in Utrecht goed gebruiken om de Olympische droom te verwezenlijken. Tickets voor de wedstrijden op de velden van UVV zijn nog verkrijgbaar via de officiële website van het OKT en kosten slechts € 5,50. Het volledige programma van het OKT vind je hier.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in OKT 2021