Honkbal

Koninkrijksteam naar finale WPT

Koninkrijksteam naar finale WPT

Gilmer Lampe (42) en Jason Halman (4) begroeten Denzel Richardson (25) na zijn tweede homerun in twee dagen (Foto: Jan Kruijdenberg)

Dankzij een eenvoudige 8-0 overwinning op Taiwan heeft Team Kingdom of the Netherlands zich op vrijdagavond geplaatst voor de finale van aanstaande zondag. In die finale is de winnaar van het duel tussen Japan en Taiwan, dat op zaterdag gespeeld wordt, de tegenstander.

De slagploeg van het Koninkrijskteam zette de goede vorm van de wedstrijd van donderdag tegen Amerika direct in de eerste inning goed door. Gianison Boekhoudt sloeg Bryan Engelhardt (double) over de thuisplaat voor de eerste run en Sharlon Schoop scoorde even later op de velders keus van Denzel Richardson de 2-0.

Overrompeld

Met inmiddels een 3-0 voorsprong in de vierde inning – Dudley Leonora scoorde op een wilde worp – opende Denzel Richardson de slagbeurt met zijn tweede homerun van het toernooi. Dit zorgde voor een nieuwe spark voor de slagploeg, want niet veel later sloeg Dwayne Kemp met zijn two-run single Jason Halman (single) en Dudley Leonora (wederom vier wijd) over de thuisplaat.

Geen van de Taiwanese werpers kreeg vat op de slagploeg van het Koninkrijksteam, die vandaag elf honkslagen sloeg. Zo werden er in twee wedstrijden in de tweede ronde al dertig honkslagen geslagen, terwijl er in de eerste vier wedstrijden van het toernooi slechts twintig honkslagen vielen.

Eerste hit

Een van de mooiste honkslagen, naast de doubles van Kemp, Engelhardt en Halman en de homerun van Richardson, was de honkslag van Mark Smit. Dit was namelijk de eerste honkslag van zijn interlandloopbaan. Smit kwam in de zevende inning in de wedstrijd voor Gilmer Lampe en sloeg in zijn eerste slagbeurt de bal net buiten bereik van de korte stop het linksveld in voor een honkslag, om vervolgens te scoren op de RBI-groundout van Leonora.

De pitching van het Koninkrijksteam was vanavond overigens minstens net zo sterk als de slagploeg. Starter Orlando Yntema gooide zes shutout innings en relievers Mike Bolsenbroek, Kaj Timmermans en Kevin Kelly gooiden drie no-hit innings met vier strikeouts.

In de finale staat Oranje op zondag om 13.30u tegenover de winnaar van het duel tussen Japan, dat eerder vandaag met 11-1 van Curaçao won, en Taiwan. Dit duel wordt op zaterdag om 19.00u gespeeld wordt. Curaçao neemt het in de wedstrijd om de vierde plek op tegen Team USA op zaterdagmiddag om 13.30u.

Kaarten voor de finale zijn nog te koop via deze link.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal