Honkbal

MLB Update: Historische reeks Bogaerts

MLB Update: Historische reeks Bogaerts

Xander Bogaerts was de afgelopen dagen bezig aan een historische reeks. Foto: Phrake Photography

Het is, vanwege de All-Star Game, al weer even geleden dat je hier over de sterren in de MLB hebt kunnen lezen, maar de MLB Update is terug! En de “Kingdom Boyz” doen het goed. Omdat het al weer even geleden is, worden vandaag naast de algemene stats ook de stats van de afgelopen weken (sinds de London Series) even meegenomen.

Xander Bogaerts steekt sinds de London Series in uitstekende vorm. Hij slaat in 47 at bats .404 met 5 homeruns en terwijl hij dat deed, was hij bezig aan een historische reeks wedstrijden, die helaas afgelopen nacht ten einde kwam omdat hij geen run scoorde:

Voor Didi Gregorius is de maand juli tot nog toe niet zo’n goede maand geweest. Hij slaat deze maand onder de .200 en kon zijn hot hitting van de London Series dus helaas nog niet direct een goed gevolg geven. Op dinsdagavond brak hij uit die slump met een hele belangrijke homerun in de wedstrijd tegen de Tampa Bay Rays. Een grand slam, die de Yankees de overwinning bezorgde tegen de rivaal uit de AL East:

Jurickson Profar slaat in de maand juli exact .250 en dat is een duidelijke verbetering ten opzichte van zijn statistieken over het gehele seizoen. Daar komt nog eens bij dat hij deze maand al drie homeruns sloeg en dat is nu al meer dan in de hele maand juni. Bovendien staat hij voor het eerst dit seizoen nu op een positief WAR en dat is een goed teken!

Nog een goed teken: homeruns slaan naar dit deel van het veld:

Ook Jonathan Schoop is goed begonnen aan deze maand. Hij slaat .313 en sloeg mede dankzij twee homeruns zes teamgenoten over de thuisplaat. Een van die homeruns sloeg Schoop op maandag, maar later in de wedstrijd viel hij geblesseerd uit. Hij greep naar zijn zij in zijn laatste slagbeurt en werd uit voorzorg gewisseld. Voorlopig heeft de tweede honkman van de Twins niet meer gespeeld.

Andrelton Simmons is het toonbeeld van consistancy. Hij slaat al het hele seizoen net onder de .300, slaat hier en daar zijn homeruns en speelt vooral fenomenale defense. Met de Angels en een wederom fenomenale Mike Trout heeft Simmons zich nu ook gemeld in de Wild Card Race.

Ook vannacht maakte Simba weer een mooie vangbal:

https://twitter.com/CoyotesKessel/status/1151708420484919297

Kenley Jansen heeft deze maand opvallend genoeg nog geen save gepakt. En als je naar zijn statistieken kijkt, zie je dat hij bepaald niet in vorm is. In vier innings heeft de closer een ERA van 9.00 deze maand. Dat is vooral te danken aan de outing tegen de Philapdelphia Phillies op 16 juli. Daar kreeg hij in 0.1 inning drie runs tegen op vier hits, waaronder een walk-off hit van Bryce Harper. Dit leverde Jansen zijn derde loss van het seizoen op.

Azië

Coco is terug in de Nippon Professional Baseball League na de geboorte van zijn zoontje. Voor de Tokyo Yakult Swallows, die inmiddels zijn afgezakt naar de bodem van de ranglijst, blijft hij stabiel boven de .280 slaan, maar het aantal homeruns blijft even steken. Nu hij weer terug is in Tokyo kan hij zijn homerun swing hopelijk snel weer terugvinden.

Blessures blijven “The Holland Hammer” parten spelen in 2019. Nog altijd heeft hij slechts één wedstrijd gespeeld.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal