EK U15 2019

Koninkrijksteam U15 pakt brons op EK

Koninkrijksteam U15 pakt brons op EK

Team Kingdom of the Netherlands U15 moest op het EK genoegen nemen met de derde plaats

Na de teleurstelling van de verloren halve finale tegen de Italianen van vrijdagavond, moest Team Kingdom of the Netherlands U15 de knop snel omzetten. Om 10.00uur op zaterdag ochtend stond namelijk het volgende duel al op het programma. Tsjechië moest verslagen worden om de bronzen medaille op dit EK nog veilig te stellen.

De Tsjechen verloren een dag eerder van titelverdediger Duitsland en werden op donderdag al verslagen door het team van bondscoach Michael Duursma. Ook op zaterdag bleek Oranje sterker. De pitching staff, onder leiding van starter Sem Nijman, was ongenaakbaar.

Het verschil werd in de vierde inning gemaakt. Justin Dambruck (double) scoorde het eerste punt van de wedstrijd op een wilde worp en even later zorgde Mees Robberse met zijn two-run single dat de voorsprong werd uitgebreid naar 3-0.

In de rest van de wedstrijden bleken de pitchers van beide teams te sterk voor hun tegenstanders. De drie runs die Oranje U15 in de vierde inning scoorden, zouden uiteindelijk de enige runs zijn die in deze wedstrijd gescoord werden en zo pakten de mannen van Team Kingdom of the Netherlands U15 de bronzen medaille. Dit is helaas niet genoeg om volgend seizoen het WK te spelen en dus kan het vizier voor de coaching staff nu op het EK van 2021.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U15 2019