Honkbal

Koninkrijksteam wint World Port Tournament

Koninkrijksteam wint World Port Tournament

Team Kingdom of the Netherlands viert de overwinning in de WPT finale (Foto: Rob Jelsma)

Voor het eerst sinds 1999 heeft Team Kingdom of the Netherlands het World Port Tournament gewonnen. In de finale werd op zondag Japan met 3-2 verslagen.

Japan plaatste zich, ondanks een vijfde plaats in de groepsfase, via overwinningen op Curaçao en Taiwan voor de finale en zo werd de eindstrijd een rematch van de eerste wedstrijd van het toernooi.

Net als in het eerste duel namen de Japanners vroeg de leiding. Rob Cordemans, die er in 1999 ook al bij was, kreeg de start en gooide vier sterke innings, maar kon niet voorkomen dat de Japanners via twee bloop hits een 1-0 voorsprong namen in de eerste inning. Die voorsprong werd in de vierde inning verdubbeld toen Masaya Higashimota een solo homerun sloeg.

Comeback

De slagploeg van het Koninkrijksteam had het aanvankelijk moeilijk met starter Yusaku Miura, die al zijn vierde (!) start van het toernooi maakte. Een aantal goede kansen om te scoren, zoals bijvoorbeeld eerste en derde honk bezet met nul uit in de vierde inning, werden niet benut. In de vijfde inning werd de ban gebroken. Dudley Leonora opende deze slagbeurt met een honkslag naar het linksveld, Stijn van der Meer kreeg vier wijd en ook Dwayne Kemp sloeg een honkslag. Met één uit en volle honken sloeg Sharlon Schoop zijn tweede honkslag van de dag: een two-run double.

https://www.instagram.com/p/B0LfvKdlctv/

Voor Oranje had inmiddels Diegomar Markwell het werpen overgenomen van Cordemans en dat deed hij fantastisch. De lefty gooide drie shutout innings waarin hij slechts twee honkslagen tegen kreeg. Na zijn laatste inning was het opnieuw Sharlon Schoop die met een honkslag in het rechtsveld een punt binnen sloeg.

https://www.instagram.com/p/B0LkD-XF39k/

Relievers Juan Carlos Sulbaran, Kevin Kelly en Tom Stuifbergen hielden de Japanse slagploeg volledig onder controle. In de negende inning gaf een veldfoutje Japan nog wel een honkloper, maar Stuifbergen kwam met een strikeout en deze popup uit de inning en pakte zo zijn tweede save van het toernooi.

https://www.instagram.com/p/B0LoKOrHcW2/

Individuele prijzen

Team Kingdom of the Netherlands won de finale met 3-2 en won zo voor het eerst sinds 1999 het World Port Tournament. Tijdens de prijsuitreiking viel ook nog een aantal spelers in de prijzen: Dwayne Kemp werd uitgeroepen tot Most Valuable Player, Denzel Richardson werd Most Popular Player en Home Run King en Delano Selassa werd beste Rookie van het toernooi.

Voor het Koninkrijksteam was het World Port Tournament een goed begin van een zeer belangrijk seizoen, waarin in september het EK en het OKT op het programma staan en in november nog de Premier12 volgt.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal