OKT 2021

Britt Vonk: ‘Wij staan goed voorbereid aan de start van OKT’

Britt Vonk: ‘Wij staan goed voorbereid aan de start van OKT’

Elk deelnemend team werd tijdens de persconferentie vertegenwoordigd door de bondscoach en een speelster

Op het stadhuis in Utrecht vond op maandagavond de persconferentie voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi plaats. Namens Team Kingdom of the Netherlands waren hier korte stop Britt Vonk en bondscoach Connie Clark aanwezig.

Desgevraagd gaf Vonk aan dat het EK, waar het Koninkrijksteam de finale nipt verloor van aartsrivaal Italië, een goede leerervaring geweest is voor het team. “Onze focus ligt al vanaf het begin vooral op dit toernooi. We hebben ons als team, met z’n allen bij elkaar, goed voor kunnen bereiden. Dat is het voordeel voor ons ten opzichte van de andere landen.”

Bondscoach Clarke voegde hieraan toe dat zij hoopt dat het thuisvoordeel een doorslaggevende factor zal zijn bij plaatsing voor de Olympische Spelen van Tokyo in 2020: “Ik hoop dat er inderdaad 10.000 mensen komen kijken (red. verwijzing naar een uitspraak van toernooidirecteur Ruud van Zetten) en dat zij ons helpen om het thuisvoordeel optimaal te benutten. Wij kijken uit naar een absolute topweek.”

Oranje kan alle support in Utrecht goed gebruiken om haar Olympische ambitie te verwezenlijken. Tickets voor de wedstrijden op de velden van UVV zijn nog verkrijgbaar via de officiële website van het OKT en kosten slechts € 5,50. Het volledige programma van het OKT vind je hier.

Hieronder zie je de beelden van de persconferentie in Utrecht. De belichting in de zaal werkte niet optimaal, dat zorgt voor een aantal onder- en overbelichte beelden. Excuses hiervoor.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in OKT 2021