OKT 2021

Koninkrijksteam is op eerste dag OKT snel klaar met Zuid-Afrika

Koninkrijksteam is op eerste dag OKT snel klaar met Zuid-Afrika

De eerste winstpartij is een feit voor Team Kingdom of the Netherlands op het OKT (Foto: Jesper de Boer)

Team Kingdom of the Netherlands is dinsdag het Olympisch Kwalificatie Toernooi goed begonnen. Voor eigen publiek in Utrecht won het team de openingswedstrijd tegen Zuid-Afrika met 11-1. Na vier innings was de wedstrijd al voorbij.

Oranje had enorm lang uitgekeken naar de start van dit belangrijke toernooi en daarom liet de ploeg in de openingswedstrijd niets aan het toeval over. In de openingswedstrijd tegen de Zuid-Afrikanen hielden de speelsters van bondscoach Connie Clark ondanks de hitte het hoofd koel. Korte stop Britt Vonk scoorde in de eerste inning de 1-0 voor het Koninkrijksteam en dit was de inleiding van een monsterscore, tot vreugde van de toeschouwers op de volle tribunes.

Productieve tweede inning
Het cruciale verschil werd gemaakt in de tweede inning, toen Oranje uitliep naar een gigantische 9-0 voorsprong. Door de acht gescoorde punten in de tweede inning was het voor iedereen al duidelijk dat niemand in het publiek hoefde te nagelbijten of Oranje de openingswedstrijd ging winnen. In de eight-run inning sloeg Dinet van Oosting twee punten binnen en Virginie Anneveld sloeg een bases-clearing double, waardoor het lot van Zuid-Afrika al snel bezegeld was.

https://www.instagram.com/p/B0RLrZ2FIMC/

De Zuid-Afrikaanse dames konden hier weinig tegenover brengen. Werpster Ilona Andringa gooide bijna een perfecte wedstrijd. Het enige punt voor de Zuid-Afrikaanse ploeg kwam tot stand door een veldfoutje in de Nederlandse verdediging.

100ste inderland
Invalster Karin Tuk, die haar 100ste interland voor Team Kingdom of the Netherlands speelde, zal deze wedstrijd voornamelijk herinneren door het gemak waarmee haar team won. Na de eerste helft van de vierde inning zat de wedstrijd er al op: 11-1 was de eindstand.

https://www.instagram.com/p/B0RPuJVF5V6/

Woensdag hervat Oranje het OKT met een wedstrijd tegen Spanje. Dat duel begint eveneens om 19.00 uur. Het volledige programma van het OKT is hier te bekijken.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in OKT 2021