HB Hoofdklasse

MLB Update: 100 homeruns voor Didi Gregorius

MLB Update: 100 homeruns voor Didi Gregorius

Didi Gregorius sloeg vannacht zijn 100ste homerun in de MLB. Hij ging 5 uit 5 met 7 RBI!

Het is woensdag, hoog tijd voor een MLB Update. In deze update lees je alles over de struggles van Jurickson Profar en natuurlijk de 100ste homerun van Didi Gregorius.

Ozzie Albies en de Atlanta Braves gaan rustig verder waarmee zij al een tijdje bezig zijn: winnen. De Braves staan bovenaan in de NL Eastern Division en Albies is opnieuw bezig aan een prima seizoen. Bij de Braves is Albies zeer geliefd en aan de gelukkige fans die op tijd in het stadion waren, werden er echte Ozzie Albies bobbleheads uitgedeeld:

We zitten net over de helft van het seizoen en Xander Bogaerts heeft al een WAR van 4.8. Als hij dit tempo aan kan houden en eindigt met een WAR van tussen de 9 en de 10 dan is hij aan het eind van het seizoen één van de kandidaten voor de AL MVP Award. En dat terwijl hij door de fans oorspronkelijk niet eens werd geselecteerd als All-Star! In zo’n seizoen moet het soms een beetje meezitten, zoals bij deze tweehonkslag tegen de Rays:

Het lijkt nu wel een patroon te zijn: in het grootste deel van de week valt de productie van Didi ietwat tegen, om vervolgens op dinsdagavond – net op tijd voor de MLB update – alles recht te trekken. Vorige week lukte dat met een grand slam. Gisteren met een wedstrijd waarin hij 5 uit 5 sloeg met 7 RBI en de 100ste homerun uit zijn MLB loopbaan. Daarmee is hij na Andruw Jones (434) en Jonathan Schoop (125) derde op de lijst met spelers uit het Koninkrijk der Nederlanden met de meeste homeruns. Xander Bogaerts volgt met 95 op de vierde plaats.

Met zijn tweede 4+ hit/7 RBI games komt Gregorius in een illuster rijtje:

Het wil maar niet lukken voor Profar om eens echt uit zijn slump te breken. Het slaggemiddelde blijft vlak boven de .200 schommelen en zijn wRC+ zit nog altijd ruim onder de 100. Dat betekent dat hij ruimschoots slechter presteert dan de gemiddelde MLB slagman.

Hoe komt dit nou precies? Want Profar is toch gewoon dezelfde honkballer die werd gezien als een van de grootste talenten van zijn generatie? Als wij een dieper kijkje nemen naar zijn statistieken, zien we dat zijn BABIP (batting average on balls in play) ongebruikelijk laag ligt. Met .211 ligt het zo’n 50 punten lager dan zijn career average. Dat wijst erop dat hij dit jaar misschien wat pech heeft, want zijn hard en soft contact rates liggen vrijwel gelijk aan die van vorig seizoen. Nu is het natuurlijk nog wel de vraag hoe hij zijn geluk kan keren..

Voor Jonathan Schoop dreigt het wederom een wat anoniem seizoen te worden. De Curaçaose tweede honkman ziet zijn speeltijd bij de Twins hier en daar wat verminderen en dat zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat hij niet de vorm van eerder dit seizoen heeft. De Twins zijn bovendien wat van hun voorsprong op de Cleveland Indians kwijtgeraakt, dus de kans is groot dat manager Rocco Baldelli op zoek gaat naar nieuwe impulsen van andere spelers.

Op maandag was Schoop wel het middelpunt van een triple play voor de Twins:

Tja, wat kunnen we nog zeggen over Simmons? Degelijke offense gekoppeld aan fenomenale defense. Die defense, daar kun je veel over schrijven, maar daar kun je het beste maar gewoon naar kijken:

https://twitter.com/PatrickCheon3/status/1153871992661012480

Een rustig weekje voor Kenley. Hij kwam slechts één keer in actie en pakte zijn 24ste save. Die ene inning die hij gooide was overigens wel zéér overtuigend: 3 strikeouts.

Azië

Balentien is weer helemaal terug. De eerste wedstrijden, na de terugkeer vanuit Amerika voor de geboorte van zijn zoon, leken nog wat onwennig, maar deze week sloeg Coco een double en twee homeruns, waaronder deze klap in het midveld:

https://twitter.com/nonnbiricarp/status/1153981413823262720

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse