OKT 2021

Ook Spanje wordt met ruime cijfers verslagen op OKT

Ook Spanje wordt met ruime cijfers verslagen op OKT

Voor volle tribunes werd in Utrecht vanavond ook Spanje verslagen door Team Kingdom of the Netherlands (Foto: Jesper de Boer)

In de tweede wedstrijd van het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Utrecht was vanavond Spanje de tegenstander van Team Kingdom of the Netherlands. Ook in het tweede duel van het OKT werd de tegenstander via de mercy rule al snel verslagen. Oranje was vanavond met 7-0 (in 5 innings) te sterk voor de Spaanse nationale ploeg.

Het Koninkrijksteam nam al in de eerste inning een 1-0 voorsprong. Openingsslagvrouw Britt Vonk kwam dankzij een vrije loop op het eerste honk en kwam na een gestolen honk en een wilde worp al snel op het derde honk. Op de opofferingsslag van Dinet Oosting kon zij vervolgens het openingspunt scoren.

In de rest van de wedstrijd wist Oranje elke inning minstens één run te scoren. De ploeg sloeg uiteindelijk “slechts” zeven honkslagen, maar benutte vrijwel elke kans die het kreeg om te scoren. Opvallend genoeg scoorde de ploeg van bondscoach Connie Clark maarliefst vier runs via sacrifice flies.

Die sac flies kwamen van de knuppels van Suka van Gurp in de tweede inning, Maxime van Dalen in de derde inning en Eva Voortman in de vijfde inning. De enige RBI hits op weg naar de 7-0 overwinning kwamen van Chantal Versluis en Jessie van Aalst. Van Aalst zorgde met haar RBI-triple nog even voor opleving op de tribunes, waar de fans verder al snel merkten dat er vandaag weinig spanning zou zijn.

https://www.instagram.com/p/B0Tx3GhCOcN/

Jubilea

Dat het niet spannend werd, kwam natuurlijk ook door de sterke pitching van het Koninkrijksteam, die pas in de vijfde inning de eerste honkslag toe moest staan. Starter Ginger de Weert en relievers Rebecca Soumeru en Eva Voortman gooiden samen zeven keer drie slag.

Overigens waren er vanavond opnieuw jubilea te vieren. Na de 100ste interland van Karin Tuk op dinsdag, speelden op woensdag zowel Chantal Versluis als Britt Vonk hun 150ste interland. Zij staan daarmee op een gedeelde derde plaats achter Sandra Gouverneur (158) en huidige assistent coach Saskia Kosterink (151). Beide speelsters zouden dus morgen al op een gedeelde tweede plaats kunnen komen.

https://www.instagram.com/p/B0TqqtRiEFO/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in OKT 2021