OKT 2021

Oranje verliest derde groepsduel op OKT van Groot-Brittannië

Oranje verliest derde groepsduel op OKT van Groot-Brittannië

Oranje aan slag, de Britse dames kijken toe op de achtergrond (Foto: Jan Kruijdenberg)

Na twee klinkende zeges is Oranje donderdagavond in de derde groepswedstrijd op het OKT onderuit gegaan tegen een sterk Groot-Brittannië. Team Kingdom of the Netherlands verloor met 5-2. Hierdoor moet het team van Connie Clark vol aan de bak in de Super Round om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio.

Zowel Team Kingdom of the Netherlands als Groot Brittannië plaatste zich woensdag al voor de Super Round. Oranje was na een 11-1 zege op Zuid-Afrika gisteren te sterk voor Spanje (7-0) en de Britten versloegen eveneens beide ploegen, in omgekeerde volgorde. Gisteren werd Zuid-Afrika met 15-0 kansloos gelaten en Spanje werd dinsdag met 7-2 geklopt. Voordat de zinderende apotheose van het OKT nadert in de Super Round, streden beide ploegen donderdagavond nog voor de groepswinst in poule A.

https://www.instagram.com/p/B0WRAUsFx-K/

Snelle achterstand
In de tweede inning kwam Groot-Brittannië op een 1-0 voorsprong via een run van Alicja Wolny. Team Kingdom of the Netherlands speelde wat slordig en de thuisploeg profiteerde hier optimaal van. In de derde inning liep de thuisploeg uit naar een 3-0 voorsprong, onder meer door een aantal veldfouten van Oranje.

Achtervolging
Team Kingdom of the Netherlands moest in de achtervolging en dat ging moeizaam. Zo lukte het Maxime van Dalen aan het einde van de derde inning niet om Britt Vonk binnen te slaan, die klaar stond op het derde honk. In de vierde inning scoorde Oranje wél punten. Rebecca Soumeru verving Voortman bij de start van de vierde inning en dat ging goed. De pitcher liet geen honkslagen toe in deze inning, waarna Oranje eindelijk kon scoren. Na een mooie two-run triple van Chantal Versluis kwam Oranje terug tot 3-2. De 4-2 in de vijfde inning was echter een grote domper, want hierdoor moest Oranje wederom vol aan de bak om het verschil te verkleinen.

5-2 uitslag
Damishah Charles was aan het einde van de zesde inning aan slag en Oranje had twee honken bezet. De slag van de nummer 16 van Team Kingdom of the Netherlands was echter niet goed genoeg en Oranje scoorde niet, met nog slechts één inning te gaan. Groot-Brittannië stond beter te slaan en in een sterke zevende inning liepen de Britten zelfs uit naar 5-2. In de laatste slagbeurt voor Oranje sloegen de speelsters van Clark geen honkslagen en met een tweetal diving catches van de Britten kwam de wedstrijd snel ten einde.

https://www.instagram.com/p/B0Wdh8RF-g-/

Super Round van start
Britt Vonk en Chantal Versluis speelden beiden overigens hun 151ste interland en zij hebben beiden nu evenveel interlands gespeeld als eerste honk coach Saskia Kosterink. Beiden zullen geen goed gevoel overhouden aan deze match. Oranje speelt morgenavond om 19.00 uur in de Super Round tegen Italië. Groot-Brittannië speelt door de overwinning op oranje, daarme de poulewinst pakkend, om 16.00 uur tegen Tsjechië. Op de site van het OKT is het volledige programma te vinden.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in OKT 2021