OKT 2021

Italië wint OKT, Koninkrijksteam derde

Italië wint OKT, Koninkrijksteam derde

Team Kingdom of the Netherlands won vandaag van Tsjechie en nam afscheid van een van haar supersterren. Rebecca Soumeru zette een punt achter haar interlandloopbaan. (Foto: Jesper de Boer)

Italië heeft zich zaterdagmiddag met een 5-0 zege op Groot-Brittannie geplaatst voor de Olympische Spelen. Eerder op de dag versloeg Team Kingdom of the Netherlands Tsjechie met 7-0 en pakte het de derde plaats. Helaas plaatst alleen de winnaar van dit toernooi zich voor de Olympische Spelen van Tokyo 2020.

Na de hevige teleurstelling van een avond eerder moest het Koninkrijksteam vandaag om 12.00 uur nog aantreden voor een wedstrijd waarin niets op het spel stond. De Tsjechen waren ook al uitgeschakeld, maar voor de Oranje softbalsters was het een laatste kans om het loyale publiek nog een keer te laten zien wat zij in huis hadden.

Ilona Andringa, die opvallend genoeg op zaterdag niet in actie kwam, kreeg de start voor het Koninkrijksteam. Na één goede inning werd zij vervangen door Rebecca Soumeru, die vandaag – helaas een jaar eerder dan gehoopt en gepland – een punt zette achter haar loopbaan en een indrukwekkende en emotionele staande ovatie kreeg van teamgenoten, coaches, tegenstanders en uiteraard het publiek. Soumeru speelde deze week vier wedstrijden en kwam zo uit op het gigantische aantal van 135 interlands.

https://www.facebook.com/HonkbalSoftbalNL/posts/415149945760329?notif_id=1564251101650802&notif_t=page_post_reaction

In de vijfde inning liep Oranje bij een 1-0 voorsprong uit naar een beslissende marge. Mede dankzij RBI hits van Britt Vonk, Damishah Charles en Maxime van Dalen werd het in Utrecht 7-0 voor het Koninkrijksteam.

Na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen de Tsjechen bedankte het team het publiek voor de steun van de afgelopen week. Een week waarin er helaas een einde kwam aan de Olympische droom voor 2020. Het vizier kan wat de Olympische Spelen nu gericht worden op de Spelen van Los Angeles in 2028.

https://www.instagram.com/p/B0a7PLglrsp/

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in OKT 2021