EK U16 2019

Koninkrijksteam U16 na winst tegen Italië op finalekoers

Koninkrijksteam U16 na winst tegen Italië op finalekoers

Team Kingdom of the Netherlands U16 is nog ongeslagen op het EK in Zagreb (Foto: Team Kingdom of the Netherlands Softball U16/Facebook)

De softbalsters van Team Kingdom of the Netherlands U16 zijn het EK in Zagreb ijzersterk begonnen. De eerste vijf wedstrijden werden door de ploeg van manager Ilja Hardewijn gewonnen en voor vrijdag stonden er twee duels op het programma in de Super Round.

Het eerste duel, tegen aartsrivaal Italië, is inmiddels gespeeld. Voor de Italiaanse ploeg was dit, na de 3-2 nederlaag tegen Rusland, bijna een must win om nog kans te maken op de finale van zaterdag. Voor Oranje zou een overwinning betekenen dat zij op ramkoers liggen richting de finale.

De Italianen namen in de tweede inning een 1-0 voorsprong, maar Jade Rijgersberg sloeg in de gelijkmakende slagbeurt Julia Kwakernaak over de thuisplaat voor de gelijkmaker. Een inning later bracht Renske Tellekamp Oranje zelfs op een 2-1 voorsprong met een sacrifice fly.

Het grote verschil werd gemaakt in de vierde Nederlandse slagbeurt. Honkslagen van Rijgersberg (double), Sietske Drijvers (triple), Caressa Schoor (single) en Amy-Lynn Felix (single) zorgden voor nog eens vier runs en een 6-1 voorsprong.

Omdat startend werpster Yala Zwakman na dat ene punt in de tweede inning niets meer tegen kreeg en reliever Isa Zwitzer een perfecte zesde inning gooide, stond er na zes innings een 6-1 eindstand op het scorebord. Vanavond om 18.00 uur speelt Oranje tegen Rusland en kan het zich bij winst plaatsen voor de finale. Bij verlies is er morgen om 12.30 uur nog de wedstrijd tegen Oekraine, dat eerder deze week al met 10-2 werd verslagen, om zich alsnog te plaatsen voor de finale.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U16 2019