Ozhaino Albies.

Honkbal

MLB Update: Grand slam voor Albies; 1000 hits voor Simmons

MLB Update: Grand slam voor Albies; 1000 hits voor Simmons

Deze week een dagje later dan je van ons gewend bent, maar hier is de MLB Update, met ook deze week weer veel homeruns!

Opvallend genoeg veranderde er aan de statistieken van Albies, op twee na, bijna niets. De twee die wel veranderden – en veranderden in positieve zin – waren homeruns en RBI. In de wedstrijd van de Braves tegen de Phillies sloeg hij namelijk al weer zijn vierde grand slam, en zijn vijftiende homerun van het seizoen. Dat deed hij in gave throwback jerseys van de Braves, waarin ooit ook voormalig Homerun King Hank Aaron speelde. Een beter eerbetoon kun je deze slugger eigenlijk niet geven:

Dat Bogaerts bezig is aan een exceptioneel goed seizoen, wordt in de MLB Update al een tijdje geschreven. Een slashline die telkens zo rond de .300/.400/.500 schommelt, nu al 20+ homeruns en 80+ runs en RBI. Dat zijn geweldige stats voor elke speler, laat staan een korte stop, maar waar we het mogelijk nog duidelijker mee kunnen maken is het volgende: op 1 augustus staat Xander Bogaerts al op een WAR van 5.0. Dat is nu al zijn career high en hij heeft nog twee maanden te gaan!

Didi Gregorius is pas net iets meer dan een maand terug bij de Yankees, maar hij staat al weer op zeven homeruns en is natuurlijk niet meer weg te denken uit de lineup van de Bronx Bombers, die de laatste weken weer geteisterd wordt door blessures. Het wordt tijd dat ze hem in New York een contractverlenging aanbieden, want anders wordt Didi na afloop van het seizoen free agent en dan zijn er opeens een hoop andere kapers op de kust.

Profar is niet bezig aan een heel sterk seizoen, maar de fans in Oakland zijn de afgelopen maanden wel een beetje van hem gaan houden. Dat komt omdat hij wel laat zien er hard voor te werken. Het zijn plays als onderstaande hustle double, die ervoor zorgen dat de fans hem – ondanks tegenvallende statistieken – liever zien spelen dan welke concurrent ook.

Schoop heeft zijn goede seizoensstart nog niet echt een mooi gevolg kunnen geven. Hij slaat hier en daar zijn homeruns, maar kan niet meer tippen aan het niveau dat hij in 2017 haalde. Met zijn league average (96 wRC+) offense en degelijk tot goede defense zal hij na afloop van het seizoen absoluut nog in de smaak vallen als free agent, maar het zou zeker helpen als hij meer van dit soort ballen zou slaan:

Als de offensieve stats van Andrelton Simmons ten opzichte van vorige week nauwelijks veranderd zijn, terwijl zijn WAR wel weer gestegen is.. dan weet de oplettende lezer dat zijn defense voor de Angels wederom van grote waarde geweest is. Toch heeft hij ook zijn knuppel laten spreken: Simmons sloeg deze week zijn 1000ste honkslag in de MLB!

Hij staat alweer op 25 saves en zijn onderliggende stats (K%, BB%, etc.) zien er goed uit. Toch heeft het aantal homeruns dat hij dit seizoen tot nu toe opgaf gezorgd voor wat onrust bij de Dodgers. Er werd rondom de trade deadline gekeken of er nog een goede relief pitchers toegevoegd kon worden aan de selectie.

Jansen heeft de laatste jaren, wegens het ontbreken van andere toppitchers in de bullpen in LA, ontzettend veel innings moeten gooien. Men is bang dat dit hem ergens in de komende jaren op zal breken. Tijdens deze trade deadline is het echter nog niet gelukt en dus zal er ook dit (na)seizoen weer veel beroep gedaan worden op de Curaçaose closer.

NPB Update

Balentien is weer hot. Hij sloeg deze week drie homeruns en dat maakt dat pitchers al weer met knikkende knietjes op de heuvel staan als de Curaçaose slugger naar het slagperk loopt. Dat dit hem af en toe vier wijd oplevert, vindt hij zelf overigens niet zo fijn. Zo blijkt wel uit zijn reactie op deze four-pitch walk:

https://twitter.com/tree_swallows/status/1155426106003955713

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal