EK dames 2019

Honkbalvrouwen in finale EK

Honkbalvrouwen in finale EK

Het Nederlands dameshonkbalteam heeft op het EK in het Franse Rouen de finale bereikt. Die finale wordt vanmiddag om 13.00u gespeeld tegen het thuisland Frankrijk.

Aan het allereerste EK voor vrouwen ooit namen slechts drie landen deel. Naast Frankrijk en Nederland doet ook Tsjechië mee aan het Europees Kampioenschap. De Tsjechen kregen in vier wedstrijden meer dan 80 runs tegen en al vrij snel werd duidelijk dat de finale tussen Nederland en Frankrijk zou gaan.

In de afgelopen week speelde de teams twee volledige speelronden en waar de Tsjechen alles verloren, werden de onderlinge duels tussen Nederland en Frankrijk beiden gewonnen door Frankrijk. Op woensdag werd het 4-3 en op donderdag waren de Fransen met 15-10 te sterk. Tegen Tsjechië was Nederland twee keer oppermachtig: 21-11 en 17-4.

Om 13.00 uur krijgt Oranje de kans op revanche tegen Frankrijk en om de eerste Europese titel ooit binnen te slepen. Daarbij zal het hopen dat de sterspeelster van deze week haar goede vorm door kan zetten naar de finale. Anouk Vergunst staat na vier wedstrijden al op acht honkslagen en voert daarmee alle speelsters van het EK aan. Met haar slaggemiddelde van .533 is zijn de beste slagvrouw van Nederland, maar moet zij nog wel vier Franse speelsters voor zich dulden. Één daarvan is de voormalig Golden Leage speelster Raina Hunter (.700), die net als Melissa Mayeux (.556) onlangs nog deelnam aan het EK en OKT softbal.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2019