EK U16 2019

Ook Koninkrijksteam U16 speelt in finale tegen Italië

Ook Koninkrijksteam U16 speelt in finale tegen Italië

Het is inmiddels een bekend plot deze zomer: zonder al te veel moeite plaatsen de softbalsters van het Koninkrijksteam voor de finale en daarin komen zij opnieuw Italië tegen. Aan de ploeg van manager Ilja Hardewijn is de taak om deze zomer de eerste finale tegen de Italianen te winnen. Om 18.00 uur vanavond wordt deze finale gespeeld.

Het eerste onderlinge duel tegen de Italianen werd op donderdag al gewonnen. Omdat later op de dag – mede dankzij de inside-the-park two-run homerun van Amy Lynn Felix – ook Rusland met 5-2 verslagen werd, was toen al duidelijk dat de finale bereikt was.

Op vrijdag speelde het Koninkrijksteam nog om des Keizers baard tegen Oekraïne. Die wedstrijd werd opvallend genoeg met 7-6 verloren. Laten we hopen dat dit een typisch geval was van “Een slechte generale…”

Om 18.00 uur kan de eerste Europese titel van deze zomer door een Koninkrijksteam binnengesleept worden. Je kunt deze wedstrijd live bekijken via de stream van Facebook pagina Softball Haarlem LIVE.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U16 2019