Andrea Marcon (links) en Guus van Dee sloten in Utrecht een intentieverklaring.

HHW 2020

Italië terug op Honkbalweek Haarlem

Italië terug op Honkbalweek Haarlem

Andrea Marcon (links) en Guus van Dee sloten in Utrecht een intentieverklaring.
Andrea Marcon (links) en Guus van Dee sloten in Utrecht een intentieverklaring.
Foto: © Jane Verhoeven

De nationale ploeg van Italië keert volgend jaar terug op de Honkbalweek Haarlem. Toernooivoorzitter Guus van Dee ondertekende hiervoor tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi in Utrecht een intentieverklaring met Andrea Marcon, de voorzitter van de Italiaanse honkbal- en softbalbond.

De jubileumeditie van de Honkbalweek Haarlem, die van 26 juni tot en met 5 juli 2020 wordt gehouden, kan een belangrijke test worden voor één van de Olympische teams. Zowel het Nederlands Koninkrijksteam als Italië hoopt in september een Olympisch ticket te behalen.

Tijdens het OKT softbal in Utrecht, waar de Italiaanse softbalsters zich al plaatsten voor de Zomer Spelen van 2020 in Tokyo, waren Guus van Dee en FIBS-voorzitter Marcon twee van de toeschouwers. Vrijdag 26 juli sloten de twee voorafgaand aan de softbalwedstrijden tussen het Nederlands Koninkrijksteam en Italië een intentieverklaring over de deelname van Italië aan de Honkbalweek Haarlem.

Verlanglijstje

De Italiaanse honkballers keerden voor deelname aan de Honkbalweek vorig jaar voor het eerst sinds 2004 terug in het Pim Mulierstadion. In Haarlem won Italië drie van zijn zeven wedstrijden, waarmee de ploeg op een vijfde en voorlaatste plaats eindigde.

De Italiaanse ploeg is één van de teams op het verlanglijstje van de organisatie van de Honkbalweek Haarlem. De organisatie is voor de dertigste editie verder in gesprek met Mexico, de Verenigde Staten, Japan en Chinese Taipei. Vorig jaar was Japan in een Aziatische finale met 5-0 te sterk voor Chinese Taipei. Team USA werd in 2014 winnaar van het toernooi. Het was de laatste editie tot dusver met een Amerikaans team. Mexico nam eenmaal eerder deel aan de Haarlemse Honkbalweek. Dat gebeurde in 1994 toen de ploeg achter Japan, Little Ceasars en Nederland op een vierde plaats eindigde.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HHW 2020