Honkbal

MLB Update: Wederom enkelblessure Simmons

MLB Update: Wederom enkelblessure Simmons

Andrelton Simmons is opnieuw op de Injured List beland: Foto: Phrake Photography

Helaas is er naast veel goed nieuws over de slagprestaties van de “Kingdom Boyz”, vandaag ook blessurenieuws. We wisten al dat Rick van den Hurk zeer waarschijnlijk dit seizoen niet meer in actie zal komen en nu is ook Andrelton Simmons opnieuw geblesseerd geraakt aan zijn enkel.

De slagprestaties in de Major League zijn in zijn geheel, zeker als het op homeruns aankomt dit jaar opvallend goed. Het homerun record van 2017, zal dit seizoen worden verpulverd. Lennart Bloemhof schreef hier in de Volkskrant een uitgebreid artikel over.

Ozzie gaat goed! Hij sloeg deze week 11 honkslagen en verhoogde zo zijn slaggemiddelde van .285 naar .290. En dat is bijna dertig punten hoger dan hij vorig seizoen had. De Atlanta Braves hebben ondertussen een voorsprong van zes wedstrijden in de NL East, waarin vooral de strijd om de Wild Card nu spannend lijkt te worden met de Washington Nationals, Philadelphia Phillies en de New York Mets.

De Boston Red Sox verloren negen van hun laatste tien wedstrijden en zagen hun rivaal – de New York Yankees – een megavoorsprong nemen in de AL East. Ook voor Bogaerts was het geen hele goede week. Zijn overall stats werden gered dankzij een 4-hit game tegen de Tampa Bay Rays waarin hij bovendien nog eens twee homeruns sloeg. Een mindere week betekent natuurlijk niet dat hij zijn status als beste korte stop van de MLB van dit seizoen verliest. Zo tweette ook de MLB zelf:

Didi liet ons even schrikken afgelopen week toen hij bij een poging tot een mooie diving play over zijn arm rolde en even geblesseerd bleef liggen. Hij miste een aantal wedstrijden, maar is inmiddels al weer teruggekeerd in de al zo zwaar gehavende Yankee lineup, die ondanks alle blessures al zeven wedstrijden op rij won. Aan de zevende overwinning op rij droeg Didi zelf ook bij met deze diepe homerun op Eutaw Street:

Elke speler die een bal in één keer op Eutaw Street slaat, wordt daar herinnerd met een bronzen plak die precies op de plek waar de bal landde in de straat wordt gelegd. Gregorius is na Bernadina de tweede speler uit het Koninkrijk die daar komt te liggen.

Aanvallend blijft het tegenvallend wat Profar presteert. Hij sloeg deze week wel zijn vijftiende homerun, maar viel vooral op door een aantal mooie defensieve acties, waaronder deze:

Een aantal weken geleden was het vermoeden er al, maar het wordt steeds duidelijker dat Twins manager Rocco Baldelli de voorkeur geeft aan rookie Luis Arraez op het tweede honk boven Jonathan Schoop. Dat is niet gunstig voor de free agent to be.

Voor de tweede keer dit seizoen is Andrelton Simmons met een enkelblessure op de Injured List beland. Het gaat om dezelfde enkel, maar de blessure zit deze keer aan de binnenkant van de enkel en niet aan de buitenkant en men verwacht dat hij sneller terug zal keren dan vorige keer, toen hij ongeveer vijf weken aan de kant stond.

Het plan van de Dodgers met Jansen lijkt duidelijk. Elke week een inning laten gooiden, maar hem vooral vers houden voor de play-offs. De bullpen van de Dodgers is het zwakste punt van de ploeg en manager Dave Roberts wil zijn bullpen aas dit jaar in topvorm in de play-offs hebben. De Dodgers hebben inmiddels een gigantische voorsprong in de NL West en kunnen het seizoen nu rustig uitspelen om zich te focussen op de play-offs.

Deze week pakte Jansen in zijn enige inning weer een save en werd hij door de Dodgers geëerd met Kenley Jansen Bobblehead Day. Zijn zoontje kwam mee het veld op en zijn vrouw Gianni gooide de first pitch.

NPB Update

Bij Balentien weet je altijd wat je krijgt: spektakel. Verre homeruns, veel emotie en af en toe een flinke brawl met de tegenstander zoals in onderstaand filmpje. ‘Coco’ was duidelijk niet blij met deze hit by pitch:

https://twitter.com/TAI_CHILDREN/status/1158446441502633985

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal