EK U23 2017

Koninkrijksteam U23 verliest ook van Frankrijk

Koninkrijksteam U23 verliest ook van Frankrijk

De slagploeg van Team Kingdom of the Netherlands kwam vandaag niet verder dan twee honkslagen

Team Kingdom of the Netherlands U23 heeft op het EK de tweede 2-1 nederlaag op rij geleden. Nadat gisteren Groot-Brittannie te sterk was, bleek vandaag Frankrijk de betere ploeg.

Net als in de eerste wedstrijd tegen de Britten kwam de slagploeg van het Koninkrijksteam maar langzaam op gang. De Franse ploeg nam in de eerste slagploeg een 1-0 voorsprong dankzij een solo homerun van Jose Paula. Met een solo homerun naar het opposite field trok Julian Rip in de derde inning de stand al gelijk, maar startend werper Martijn Schoonderwoerd, in de overgangsklasse uitkomend voor Kinheim, kon niet voorkomen dat de Fransen via een honkslag van Paolo Brossier wederom de leiding namen.

Naast de solo homerun van Rip en de single van Bob van der Meer sloeg de Oranje slagploeg in de eerste vijf innings geen honkslagen en zo maakte het geen gebruik van vier vrije lopen, drie veldfouten en een geraakt werper.

In de zesde slagbeurt zorgde de tweede geraakt werper van de wedstrijd voor Koen Halderman en een vrije loop voor Oliver van der Wijst voor lopers op het eerste en tweede honk met één en twee uit. Ook nu bleef de bevrijdende honkslag echter uit.

Een inning later vocht de ploeg van manager Sidney de Jong voor wat mogelijk de laatste kans op plaatsing voor de halve finale van het EK was. Het EK dat twee jaar eerder nog gewonnen werd. Na twee snelle nullen kreeg Taylor Clemensia vier wijd, maar uiteindelijk sneuvelde hij op het tweede honk op de grondbal van Delano Selassa.

De tweede nederlaag op rij betekent dat Oranje afhankelijk is van het resultaat bij Groot-Brittannië tegen Duitsland van vanmiddag om 15.00 uur. Bij winst van Duitsland is de halve finale al buiten bereik en zal de ploeg moeten strijden om in de Europese A-Groep te blijven. Wint Groot-Brittannië dan heeft het Koninkrijksteam nog een kans. Er zal dan wel ruim gewonnen moeten worden van Duitsland op vrijdagmiddag om 15.00 uur.

         1 2 3 4 5 6 7 R H E
NEDERLAND     0 0 1 0 0 0 0 1 2 0
FRANKRIJK     1 0 1 0 0 0 X 2 7 3

Pitchers Nederland
Martijn Schoonderwoerd (3): 1-1-5-0
Aaron de Groot (1): 1-0-1-0
Angelo Wicklert (1.1): 3-0-1-0
Mike Groen (0.2): 1-0-0-0

Pitchers Frankrijk
Clement Esteban (3): 1-0-2-3
Luke Duris (1): 3-2-0-0
Maxence Esteban (2): 2-3-0-0
Antoine Villard (1): 0-1-0-0

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U23 2017