Kirvin Moesquit kwam vorig jaar tijdens de Super 6 uit voor het Nederlands Koninkrijksteam.

Honkbal

Moesquit nieuwe ploeggenoot van Wawoe

Moesquit nieuwe ploeggenoot van Wawoe

Kirvin Moesquit kwam vorig jaar tijdens de Super 6 uit voor het Nederlands Koninkrijksteam.
Kirvin Moesquit kwam vorig jaar tijdens de Super 6 uit voor het Nederlands Koninkrijksteam.
Foto: © WBSC Europe / Glenn Gervot

International Gianfranco Wawoe heeft bij Southern Illinois Miners gezelschap gekregen van Kirvin Moesquit. De Curaçaose buitenvelder maakte dinsdag zijn debuut voor de club uit de Frontier League en sloeg in zijn eerste drie wedstrijden twee honkslagen (.222).

De 24-jarige Moesquite moest op zoek naar een nieuwe club nadat Baltimore Orioles twee weken geleden het contract met de buitenvelder uit Curaçao had beëindigd. Voor deze Amerikaanse proforganisatie was Moesquit bezig aan zijn vijfde seizoen in de Minor Leagues.

Voor het Class A Advanced-team Frederick Keys speelde Moesquit, het jongere broertje van voormalig hoofdklasser Kevin Moesquit, dit jaar 53 wedstrijden. Hij kwam tot 42 honkslagen (.237) en elf binnengeslagen punten.

Debuut

Na zijn ontslag door Baltimore Orioles heeft Moesquit nu in de onafhankelijke Frontier League een nieuwe club gevonden. Hij is bij Southern Illinois Miners ploeggenoot geworden van Gianfranco Wawoe. Deze 25-jarige honkballer van Curaçao maakte eerder dit jaar al zijn debuut voor de club uit Marion (Illinois).

Voor Southern Illinois Miners bleek Wawoe een belangrijke versterking. In zijn eerste zeventig wedstrijden sloeg Wawoe al 75 honkslagen (.286), waaronder negen homeruns. Dat is nu al zijn hoogste aantal homeruns in één profseizoen ooit. Het leverde Wawoe vorige maand een uitnodiging op voor de Frontier League/Can-Am League All Star Game.

Nederlands Koninkrijksteam

Moesquit maakte zelf dinsdagavond zijn debuut voort Southern Illinois Miners. In de eerste wedstrijd van de dubbel tegen Gateway Grizzlies kreeg hij vier wijd in zijn eerste slagbeurt en sloeg hij in de vierde inning in zijn tweede slagbeurt een honkslag. Even later kon hij één van de punten voor zijn ploeg scoren. Southern Illinois Miners won de wedstrijd met 2-6. Ook de tweede wedstrijd uit de dubbel werd gewonnen (0-5). Gisteravond werd opnieuw met 2-6 gewonnen. En wederom was Moesquit goed voor een honkslag.

Moesquit en Wawoe speelden beiden voor het Nederlands Koninkrijksteam. Wawoe deed dat onder meer tijdens de Premier12 in 2015. Moesquit maakte vorig jaar zijn debuut in Oranje. Hij werd aan de selectie toegevoegd voor de Super 6. Tijdens dit toernooi speelde hij drie wedstrijden met drie honkslagen (.500), waaronder één homerun. In 2014 maakte hij deel uit van het U21 Nederlands Koninkrijksteam tijdens het wereldkampioenschap.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal