EK U23 2017

Koninkrijksteam U23 sluit EK af met winst

Koninkrijksteam U23 sluit EK af met winst

Taylor Clemensia was de grote man bij Team Kingdom of the Netherlands vandaag. Hij sloeg, mede dankzij een 3-run homerun, vijf runs binnen (Foto: CBA)

Dit had de dag moeten zijn waarop Team Kingdom of the Netherlands U23 de titel zou prolongeren. In plaats van de finale speelde Oranje vanochtend tegen Kroatie in de hoop dat zij nog de vijfde plaats konden bemachtigen op het teleurstellend verlopen EK.

Vanwege de twee nederlagen in de eerste wedstrijden van het EK was winst in de wedstrijd tegen de Kroaten cruciaal om degradatie naar de Europese B-Poule te voorkomen.

Dat het EK tot nu toe zo stroef verliep, kwam vooral doordat de slagploeg van Oranje uit vorm was. In de eerste vier wedstrijden sloegen zij in totaal slechts acht honkslagen. Daar kwam vandaag verandering in. Na twee innings was dat totaal aan honkslagen al verdubbeld.

Na vier slagmensen stond het Koninkrijksteam al met 2-0 voor. Julian Rip opende de wedstrijd met een honkslag. Taylor Clemensia kreeg vier wijd en Koen Halderman opende de score met een driehonkslag. Het was het startsein voor een 9-run eerste inning, waarin ook Bob van der Meer (single), Delano Selassa (double) en Clemensia (single) runs binnen sloegen.

Een inning later had opnieuw Clemensia een hoofdrol. Nadat Delano Selassa met een sacrifice fly het tiende punt binnengeslagen had en Oliver van der Wijst met zijn RBI-double voor de 11-0 gezorgd had, kwam Clemensia met één uit en lopers op tweede en derde honk aan slag. Hij sloeg de bal in het rechstveld over het hek voor een 3-run homerun.

Ook de werpers van het Koninkrijksteam waren vandaag in vorm. Starter Matz Schutte en relievers Mike Groen en Gilian Wernet gooiden een gecombineerde no-hitter. Slechts twee Kroatische honklopers bereikten het eerste honk: een vrije loop en een veldfout.

Na vijf innings kwam er, vanwege de mercy-rule, een vervroegd einde aan de wedstrijd. Team Kingdom of the Netherlands sluit het EK af met drie overwinningen op rij, maar omdat Groot-Brittannië Oekraïne versloeg eindigt het team op een teleurstellende zesde plaats.

          1 2 3 4 5  R  H E
NEDERLAND 9 5 0 0 0 14 15 1
KROATIË   0 0 0 0 0  0  0 1

Pitchers Nederland
Matz Schutte (2): 3-0-0-1
Mike Groen (2): 2-0-0-0
Gilian Wernet (1): 2-1-0-0

Pitchers Kroatië
Anton Lekic (0.2): 1-4-4-0
Duje Papic (1): 0-2-5-1
Borna Strelec (3.1): 1-1-3-0

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U23 2017