Honkbal

MLB Update: Ozzie is unstoppable; 100 homeruns voor Bogaerts

MLB Update: Ozzie is unstoppable; 100 homeruns voor Bogaerts

Het was geen hele goede week voor de meeste “Kingdom Boyz”, maar Ozzie Albies heeft in de afgelopen twee weken zijn slaggemiddelde bijna 20 punten omhoog geslagen en zit inmiddels bijna op de .300. Verder hebben we in deze update homeruns van Didi en Coco en blessurenieuws over Andrelton Simmons.

Sinds 1 augustus slaat Ozzie Albies 21 uit 48 (.438) met drie homeruns en drie gestolen honken. Zijn slaggemiddelde is inmiddels gestegen naar .299 en met een WAR van 3.4 staat hij derde op de lijst van de beste tweede honkmannen in de MLB. Alleen Ketel Marte (Diamondbacks) en D.J. LeMahieu (Yankees) doen het dit jaar beter, maar beide spelers zijn geen full-time tweede honkman en spelen ook andere posities. Al met al mogen we stellen dat Albies bezig is aan een zeer goed seizoen.

The X-man was bezig aan een iets mindere week, maar door een klein beetje vals te spelen, is er toch goed nieuws te melden! Terwijl deze update geschreven werd, sloeg Bogaerts zijn 26ste homerun van het seizoen en de 100ste uit zijn MLB loopbaan. Hij is na Andruw Jones, Jonathan Schoop en Didi Gregorius (een paar weken geleden) de vierde speler uit het Koninkrijk met 100 career homeruns.

Didi Gregorius is dit seizoen nog niet helemaal los gekomen en dat is mogelijk mede te danken aan een blessure aan zijn vinger. Zijn wRC+ toont aan dat hij tot dusverre onder het gemiddelde presteert, maar toch is hij zo nu en dan zeer belangrijk voor de Yankees. De Yankees hebben een gigantische voorsprong genomen in de AL East en dat hebben zij natuurlijk mede te danken aan Gregorius. Zolang Didi dit soort homeruns blijft slaan, zullen de fans in New York het hem absoluut niet kwalijk nemen dat hij af en toe iets minder honkslagen slaat:

Het gaat niet goed met Profar en de kans dat het geduld van manager Bob Melvin opraakt, lijkt te groeien. Er gaan geruchten dat er een talentvolle tweede honkman zal worden opgeroepen van Triple-A en dat zou Profar wel eens zijn basisplaats kunnen kosten. Daarom werkt hij deze dagen extra hard. Volgens onderstaande tweet was hij al 4,5 uur voor de wedstrijd tegen de Giants aanwezig om aan zijn veldspel te werken:

Ook Schoop is zijn vaste basisplaats kwijt. De fans van de Twins zijn niet blij met de prestaties van de tweede honkman, die sinds de All-Star Break in een slump geraakt is en vaak drie slag krijgt. Hij swingt te vaak op pitches buiten de slagzone en waar dat voor sommige spelers geen probleem is, omdat die pitches dan nog als honkslag eindigen, is dat bij Schoop helaas niet het geval.

Wel was Schoop voor de tweede keer dit seizoen betrokken bij een triple play:

Simmons is nog altijd geblesseerd, maar lijkt erop te rekenen dat hij snel weer terug is:

Geen saves voor Jansen deze week, sterker nog: hij kreeg wederom punten tegen en zag zijn ERA stijgen naar een onkarakteristieke hoogte: 3.74. Zoals gezegd: dit is geen hele fijne MLB update.

NPB update

De data in bovenstaande grafiek blijkt al gedateerd. De officiële website van de NPB had de homerun van vandaag namelijk nog niet in de stats meegenomen. Zo sloeg Balentien deze week drie homeruns en staat hij al weer op 25 homeruns dit jaar. Hij is wederom erg hard op weg naar 30 homeruns, een aantal dat hij in elk ‘gezond’ seizoen wist te bereiken in zijn Japanse profloopbaan.

De meeste homeruns van Coco zijn monster shots, de 25e van dit seizoen was meer een zogenaamde wall scraper. Hij telt natuurlijk wel gewoon:

https://twitter.com/kentayakultlove/status/1161597749814370304

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal