Donovan Antonia was één van de spelers uit het Nederlands Koninkrijksteam tijdens het U15 wereldkampioenschap in 2018.

Honkbal

Profcontract voor Donovan Antonia

Profcontract voor Donovan Antonia

Donovan Antonia was één van de spelers uit het Nederlands Koninkrijksteam tijdens het U15 wereldkampioenschap in 2018.
Donovan Antonia was één van de spelers uit het Nederlands Koninkrijksteam tijdens het U15 wereldkampioenschap in 2018.

Jeugdinternational Donovan Antonia heeft dinsdag in het Curacao Renaissance Hotel een contract getekend voor Cincinnati Reds. De nog maar net zestienjarige talentvolle honkballer van Curaçao nam vorig jaar met het Nederlands Koninkrijksteam deel aan het wereldkampioenschap voor spelers van 15 jaar en jonger.

Catcher Donovan Antonia was vorig jaar één van de zes spelers uit Curaçao die werden opgenomen in de U15 nationale jeugdselectie van manager Michael Duursma. Antonia bleek een waardevolle toevoeging. Hij leidde het Koninkrijksteam op het WK in gescoorde punten (9). Bovendien sloeg hij de enige homerun voor zijn ploeg dit toernooi. Antonio kwam op het WK tot zeven honkslagen en een slaggemiddelde van .318. Als catcher gooide hij in acht pogingen vier lopers uit die een honk probeerden te stelen.

In Panama debuteerde het Koninkrijksteam op het U15 wereldkampioenschap, dat in 2012 werd ingesteld als vervanger van het wereld jeugdkampioenschap, een WK voor spelers van zestien jaar en jonger. Oranje won op de mondiale titelstrijd in Panama vier wedstrijden, een prestatie die in deze leeftijdsklasse nog niet eerder was behaald door het Koninkrijksteam.

Senior League World Series

Het werd daarmee een succesvolle zomer voor Antonia, die eerder in de maand met Curaçao al winnaar was geworden van de Senior League World Series. Het was nog maar de tweede keer dat een team van Curaçao deze World Series had gewonnen. In de finale werd Naamans uit Wilmington (Delaware) met 7-2 verslagen. In 2016 nam hij met Curaçao ook al deel aan de Little League World Series. Daarin sloeg hij een homerun in de wedstrijd tegen Japan (zie video).

Antonio tekende dinsdag het profcontract op de dag dat hij zestien jaar was geworden. Dat was ook de eerste dag dat hij een profcontract mocht tekenen. De komende maanden bereidt hij zich op het trainingscomplex van Cincinnati Red in de Dominicaanse Republiek voor op zijn eerste seizoen als profhonkballer.

Ploeggenoot

Antonia is de tweede speler van Curaçao die in korte tijd een contract tekent bij Cincinnati Reds. Vorige maand ging Ray-Jacson Chirino hem al voor. Het tweetal speelde samen tijdens onder meer de Senior League World Series in 2018. Een andere ploeggenoot uit dat team, binnenvelder Jamal Zalm, tekende eerder een profcontract voor Milwaukee Brewers.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal