Met de derde winst op rij heeft het Koninkrijksteam haar WK afgesloten op een dertiende plaats.

Softbal

U19 Koninkrijksteam sluit WK af met winst

U19 Koninkrijksteam sluit WK af met winst

Met de derde winst op rij heeft het Koninkrijksteam haar WK afgesloten op een dertiende plaats.
Met de derde winst op rij heeft het Koninkrijksteam haar WK afgesloten op een dertiende plaats.

Het Nederlands Koninkrijksteam heeft vandaag met de derde overwinning op rij beslag gelegd op de dertiende plaats tijdens het wereldkampioenschap voor speelsters van 19 jaar en jonger. In het Amerikaanse Irvine (Californië) werd vandaag de laatste wedstrijd tegen Zuid-Afrika met 2-8 overtuigend gewonnen.

Na de zware start van het wereldkampioenschap heeft het Koninkrijksteam zich in de laatste dagen van het toernooi knap hersteld. Na een sterke overwinning op Ierland, vorig jaar nog verliezend finalist tijdens het U19 Europees kampioenschap, werden door de formatie van manager Saskia Kosterink ook de twee beste Afrikaanse landen aan de zegekar gebonden.

Ging de 7-12 winst tegen Botswana gisteren nog moeizaam, vandaag was dat tegen Zuid-Afrika niet het geval. De slagploeg van Zuid-Afrika sloeg wel acht honkslagen, maar door de foutloze Nederlandse defensie hoefde de Nederlandse pitchers Margot van Eijl en Romy van der Ham vandaag elk slechts één punt toe te staan.

Gretig

Zodoende kwam de winst vandaag geen enkel moment in gevaar. Het Koninkrijksteam opende het duel direct gretig. Nina Oomes (vier wijd) profiteerde van een veldfout na een honkslag van Nicky Uytendaal om de score te openen. Op een stootslag-honkslag van Sterre den Duijn maakte Uytendaal zelf de 0-2 voordat Tess Remmers met de derde hit van de slagbeurt de voorsprong vergrootte tot 0-3.

Nadat Amy Lynn Felix in de tweede inning het vierde Nederlandse punt had gescoord op een honkslag van Yindi Beekveldt, volgde een pitcherwissel bij Zuid-Afrika. Met de ballen van reliever Grivonne Rhoda had de slagploeg van Oranje een stuk meer moeite. Rhoda kreeg in de tweede inning nog wel een honkslag tegen van Nina Oomes, maar hield de Nederlandse speelsters hierna van de honken totdat Nina Oomes in de vijfde inning opnieuw raak sloeg. Maar ditmaal verdween haar geslagen bal zo ver in de hoek van het linksveld, dat ze een inside-the-park homerun kon lopen.

Rally

In het slot van de wedstrijd liep het Koninkrijksteam via drie runs uit naar de 2-8 overwinning. Isa Smit (driehonkslag) en Lieke Süskind (vier wijd) scoorden punten in de zesde inning, waarna pinch-hitter Julia van der Meer met twee uit de 2-8 eindstand op het scorebord kon brengen dankzij hits van Lisa Meyering en Lieke Süskind.

De Nederlandse slagploeg kwam tot negen honkslagen, waaronder twee van Nina Oomes (2 uit 3). De midveldster scoorde bovendien twee van de acht punten voor haar ploeg. Zodoende sloot de ploeg van manager Saskia Kosterink vandaag haar mondiale toernooi met winst af en bleef het Koninkrijksteam in haar verliezerspoule ongeslagen. Achter het Koninkrijksteam eindigen Ierland, Zuid-Afrika en Botswana op respectievelijk de veertiende, vijftiende en zestiende plaats.

            1 2 3 4 5 6 7  R H E
NEDERLAND   3 1 0 0 1 2 1  8 9 0
ZUID-AFRIKA 0 0 0 1 1 0 0  2 8 4

Pitchers Nederland
Margot van Eijl (3 1/3+1): 4-1-6-0
Romy van der Ham (3 2/3): 1-1-2-0

Pitchers Zuid-Afrika
France Price (1 1/3+1): 1-3-4-2
Grivonne Rhoda (4): 4-0-3-0
Chesterney Fortune (1 2/3): 3-2-2-2

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal