Kalian Sams in actie tijdens het vorige Europees kampioenschap.

HB Hoofdklasse

Kalian Sams weer terug bij L&D Amsterdam

Kalian Sams weer terug bij L&D Amsterdam

Kalian Sams in actie tijdens het vorige Europees kampioenschap.
Kalian Sams in actie tijdens het vorige Europees kampioenschap.
Foto: © Alfred Cop

L&D Amsterdam krijgt tijdens de Holland Series de beschikking over profhonkballer Kalian Sams. De buitenvelder is voor het aanstaande Europees kampioenschap teruggekeerd naar Nederland. De Holland Series gaan dit jaar opnieuw tussen Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam en starten donderdag met de eerste wedstrijd uit de best-of-seven.

De 32-jarige Sams speelde de afgelopen weken voor Sussex County Miners in de Can-Am League, nadat hij zijn seizoen was gestart voor High Point Rockers. Bij deze club uit de Atlantic League kon de international zijn draai niet vinden. Met name doordat hij zich pas na de voorbereiding op het seizoen bij zijn nieuwe club kon voegen.

In dienst van High Point Rockers kwam Sams niet verder dan een gemiddelde van .203, maar bij Sussex County Miners heeft de buitenvelder inmiddels de smaak weer te pakken. In zijn eerste 24 wedstrijden kwam Sams tot 25 honkslagen (.278), waarvan dertien goed voor extra honken. Daarmee sloeg hij inmiddels zestien punten binnen en scoorde hij negentien maal.

Holland Series

Met het oog op deelname aan het aanstaande Europees kampioenschap is Sams teruggekeerd naar Nederland. Daardoor is hij bovendien voor L&D Amsterdam beschikbaar om deel te nemen aan de Holland Series. Sams speelde op de openingsdag van het nieuwe seizoen ook al in één wedstrijd mee met de Amsterdamse honkballers. Toen had hij als aangewezen slagman twee slagbeurten in de met 5-1 gewonnen wedstrijd tegen Silicon Storks.

De Holland Series gaan donderdag van start. Voor het vierde jaar op rij staan Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam tegenover elkaar in de finale. De eerste wedstrijd uit de best-of-seven wordt gespeeld in het Neptunus Familiestadion in Rotterdam. Aankomend weekeinde wordt de finaleserie vervolgd met de tweede en derde wedstrijd.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse