HB Hoofdklasse

Quick Amersfoort verzekert zich van Hoofdklasse in 2020

Quick Amersfoort verzekert zich van Hoofdklasse in 2020

Rachid Engelhardt (foto) en Quick Amersfoort maken ook in 2020 deel uit van de Hoofdklasse (Foto: Jan Kruijdenberg)

Het werd spannender dan menigeen voorafgaand aan de serie tussen de nummer vijf en de nummer acht van de Hoofdklasse had verwacht, maar Quick Amersfoort heeft zich na een spannende serie van vijf wedstrijden weten te handhaven in de Hoofdklasse. Silicon Storks moet het nu opnemen tegen DSS om ook in 2020 nog in de Hoofdklasse te spelen.

Omdat alle andere series al in drie wedstrijden beslist waren, werd er dit weekend alleen in Den Haag en Amersfoort nog Hoofdklasse honkbal gespeeld. Op Kijkduin streed thuisploeg Silicon Storks op zaterdag voor de laatste kans om deze serie te winnen.

Daarvoor werd er beroep gedaan op ervaren starter Jurrian Koks, die in de eerste inning een stokje voor een squeeze play wist te steken. Nadat zijn teamgenoot Giovanny Perez hem een 1-0 voorsprong schonk, raakte hij in een groove. Pas in de zesde inning raakte hij even in de problemen. De Amersfoortse ploeg had aan twee honkslagen en een gestolen honk genoeg om op gelijke hoogte te komen. Joran Berkhout, net terug van het EK U23, sloeg een honkslag en stal het tweede honk. Hij kon de gelijkmaker scoren op de honkslag van Denzel Brooks.

Voor Quick stond starter Jan-Willem Geerts een goede wedstrijd te gooien, maar in de gelijkmakende zesde slagbeurt kon hij niet voorkomen dat Storks opnieuw de voorsprong nam. Na een vrije loop, een sac bunt, een veldfout en een opzettelijk vier wijd kwam er een einde aan zijn outing. Hij werd vervangen door Colin van Laar, die prompt een RBI-single opgaf aan aangewezen slagman Sergio Schoop. Een doorgeschoten bal bezorgde Storks zelfs een 3-1 voorsprong, die door Koks en closer Kevin Nieveld niet meer uit handen gegeven werd.

Box Score

De overwinning van Storks op zaterdag betekende dat er op zondag een beslissend vijfde duel gespeeld moest worden. In die wedstrijd liet Quick er geen twijfel over bestaan dat zij het verdienden om ook in 2020 nog in de Hoofdklasse te spelen.

Na drie innings stond er al een 7-0 voorsprong op het scorebord, mede dankzij een 2-run homerun van Bryan Engelhardt in de eerste slagbeurt en een 2-run single van Jules Cremer in de derde slagbeurt. Pitcher Brian van Laar gooide zes sterke innings, waarin hij slechts één run tegen kreeg. Bryan Engelhardt nam als leider van Quick het voortouw. Hij sloeg vier honkslagen in vier slagbeurten en zette zo de toon voor een 11-1 overwinning.

Quick Amersfoort, dat dit seizoen nog lang streed om de play-offs verzekerde zichzelf zo van deelname aan de Hoofdklasse in 2020. Silicon Storks neemt het vanaf donderdag in de play downs in een best-of-five op tegen DSS. Game 1 in die serie wordt gespeeld in Hoofddorp.

Box Score

Quick blijft in de Hoofklasse (Foto: Jan Kruijdenberg)

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse