Honkbal

MLB Update: Profar ziet broertje uitblinken in LLWS

MLB Update: Profar ziet broertje uitblinken in LLWS

Jurickson Pofar ziet zijn broertje spelen op de Little League World Series waar hij en zijn andere broertje Juremi ook al eens speelden (Foto: Oakland Athletics Twitter)

Woensdag is de dag van de MLB Update met daarin deze week een belangrijke homerun van Jonathan Schoop, een nieuwe regeling voor Kenley Jansen en een homerun van Wladimir Balentien die ze in Japan nóg aan het zoeken zijn.

Ozzie Albies laat inmiddels week in week uit zien bij de beste tweede honkmannen van de MLB te horen. Deze week sloeg hij geen homeruns, maar hij was wederom belangrijk voor zijn Braves. Onderstaande honkslag sloeg hij tegen de Los Angeles Dodgers, het team dat de Braves in de play-offs zeer waarschijnlijk tegen zal komen op weg naar een mogelijke World Series. Op de heuvel stond de grote favoriet voor de Cy Young Award: Hyun-Jin Ryu.

Over Xander Bogaerts’ offensieve prestaties hebben we dit jaar al heel veel geschreven. Hij hoort bij de beste spelers in de American League op basis van WAR. Daarin hoeft hij alleen Mike Trout voor zich te dulden en die staat overigens wel ver boven hem (8.4). Dat dit gat zo groot is komt, naast het feit dat Trout aanvallend op eenzame hoogte presteert (185 wRC+) ook defensief nog eens beter presteert dan Bogaerts. Daarom was het goed om te zien dat Bogaerts deze week onderstaande play maakte:

Didi Gregorius sloeg afgelopen weekend twee homeruns tegen de Cleveland Indians, een team dat hij wel vaker pijn heeft gedaan met homeruns. In 2017 sloeg hij in Game 5 van de ALDS twee homeruns op Corey Kluber om de Yankees naar de volgende ronde te slaan. En dat terwijl hij ooit, heel erg kort, onderdeel was van de Indians. Hij kwam in een trade van de Reds over, maar werd direct naar de Diamondbacks gestuurd in ruil voor Trevor Bauer, die tegenwoordig speelt voor…. de Reds.

Profar is zijn basisplaats kwijt. De Athletics hebben besloten om de talentvolle Corban Joseph een kans te geven en dat is ten koste gegaan van Profar, die deze week nauwelijks in actie kwam. Overigens speelt het jongste broertje van Jurickson nu in de Little League World Series met het Curaçaose Little League team. Als hij de kans heeft, kijkt Jurickson uiteraard mee:

Ook Jonathan Schoop is zijn basisplaats kwijt en zal zich moeten bewijzen in de spaarzame kansen die hij krijgt. Dat deed hij eind vorige week toen hij een basisplaats kreeg en zijn Twins met deze homerun naar de overwinning sloeg.

https://twitter.com/Supreme_gifs/status/1162554592422330368

Andrelton Simmons is nog altijd herstellende van zijn blessure en zal deze week nog niet terugkeren bij de Angels.

Jansen en zijn manager Dave Roberts hebben een afspraak gemaakt. Jansen zal in de rest van het seizoen op regelmatige basis (waarschijnlijk twee keer per serie) in actie komen. Dat kan betekenen dat hij soms twee keer in niet-save situaties op de heuvel staat en daardoor de volgende dag een save situatie naar een andere reliever ziet gaan. Dit alles is besloten met het oog op het postseason, waarin Jansen een zeer belangrijke schakel wordt in de jacht op de eerste titel in ruim dertig jaar voor de Dodgers.

NPB Update

Je hebt homeruns en je hebt homeruns. En dan heb je nog homeruns van Coco Balentien. En HOLY COW dit is een homerun van Coco Balentien! Deze bal verliet het stadion en is naar verluidt met de trein op weg naar Fukuoka. Het was de 26e van het seizoen voor de Curaçaose slugger.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal