HB Hoofdklasse

Curaçao Neptunus neemt voorsprong in Holland Series

Curaçao Neptunus neemt voorsprong in Holland Series

Foto: Jan Kruijdenberg

Curaçao Neptunus heeft vanavond na een enerverende wedstrijd een 1-0 voorsprong genomen in de Holland Series. Tot twee keer toe namen de bezoekers uit Amsterdam de leiding, maar de Rotterdammers wisten beide aanvallen af te slaan en wonnen de eerste wedstrijd met 6-4.

Het eerste punt van de Holland Series van 2019 werd in de derde inning gescoord door Neptunus. Stijn van der Meer sloeg met zijn honkslag Gregory Muller over de thuisplaat. Het was het begin van een aantal action packed innings.

De Amsterdammers kwamen dankzij een sacrifice fly van Kalian Sams, die speciaal voor de Holland Series terugkeerde uit de Independent Leagues, in de vierde inning direct langszij en namen via de honkslag van Kenny Berkenbosch zelfs een 2-1 voorsprong. Starter van L&D Amsterdam Jim Ploeger bleek echter niet in staat om deze voorsprong te verdedigen. In de gelijkmakende slagbeurt sloeg Benjamin Dille met volle honken een honkslag naar het linksveld om de beide teams weer in evenwicht te brengen. Een doorgeschoten bal zorgde even later weer voor een voorsprong voor Neptunus.

Op en neer

Nu was het weer de beurt aan Diegomar Markwell, de starter aan Rotterdamse zijde, om de voorsprong te verdedigen. Ook hij kwam direct in de problemen. Sharlon Schoop kwam met een vrije loop op het eerste honk en zijn opvolger in het slagperk, Gilmer Lampe, sloeg de bal in het linksveld over het hek voor een 2-run homerun en een 4-3 voorsprong voor L&D Amsterdam.

Was het verzet in Rotterdam nu dan wel gebroken? Nee! Dwayne Kemp opende de vijfde slagbeurt met een tweehonkslag en dankzij een vrije loop en een geraakt werper liepen de honken vol. Benjamin Dille pakte zijn tweede RBI van de dag toen ook hij vier wijd kreeg en Neptunus nam een nieuwe voorsprong op een wilde worp. Een inning later verdubbelde Dudley Leonora de marge toen hij Stijn van der Meer (honkslag) over de thuisplaat sloeg met zijn honkslag naar het linksveld.

In het restant van de wedstrijd kwamen relievers Kevin Kelly en Misja Harcksen (normaal gesproken starter) nauwelijks nog in de problemen. In tegenstelling tot vorig jaar neemt Neptunus daarom in 2019 een 1-0 voorsprong in de best-of-seven.

Box Score

Game 2 wordt op zaterdag in Amsterdam gespeeld. Om 14.00 uur is de first pitch op het Loek Loevendie Ballpark.

In Hoofddorp werd vanavond ook nog een wedstrijd gespeeld in de play-downs. Silicon Storks, dat in Den Haag geen verlichting op het veld heeft, speelde thuis tegen DSS. Voor de Haarlemmers stond oud-Storks werper en international Juan Carlos Sulbaran op de heuvel. Sulbaran was oppermachtig en zag teamgenoten Mitchel Dautzenberg, Leandro Anasagasti en Diamond Silberie runs binnen slaan in de 3-1 overwinning.

Box Score

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse