Softbal

Winst Olympia Haarlem; Eerste verlies Terrasvogels

Winst Olympia Haarlem; Eerste verlies Terrasvogels

Olympia Haarlem kwam donderdag overtuigend tot winst. (c) Fred Versluis.

Op de vierde speeldag van de Europese bekertoernooien kwamen FysioExpert Olympia Haarlem en Terrasvogels beide weer tot winst. Maar Terrasvogels trok ook voor het eerst aan het kortste einde. Een plek in de finale blijft in zicht voor beide teams. In het toernooi om de Premiere Cup won Olympia Haarlem ruim met 0-13 van Zraloci Ledenice (Tsjechië). Vrijdagavond volgt het sleutelduel tegen Bollate (Italië), dat donderdag ongeslagen bleef door met 4-2 te winnen van Bussolengo (Italië). De opdracht voor Olympia Haarlem is duidelijk, want er zal gewonnen moeten worden van Bollate. Alleen dan zal er een gelijke stand ontstaan tussen Olympia, Bollate en Bussolengo. Maar dan moeten Olympia en Bussolengo vrijdag wel allebei hun wedstrijd tegen Barracudas Zürich in winst omzetten. Wanneer de Zwitserse ploeg zou stunten met twee overwinningen staan zowel Olympia als Bussolengo met lege handen. Terrasvogels begon donderdag met een 4-2 overwinning tegen Eagles Praha (Tsjechië) in de strijd om de Cup Winners Cup. ’s Avonds moest de ploeg met 12-0 de meerdere erkennen in het sterke Forlì, dat hierdoor de eerste finalist werd. Vrijdag sluit Terrasvogels de finaleronde af tegen Rivas (Spanje) en is bij winst de tweede finalist.

productief

In het duel tegen Zraloci Ledenice had Olympia Haarlem een productieve start op international Veronika Pecková. De pitching-troef van Tsjechië tijdens het Europa/Afrika Olympisch Kwalificatie Toernooi had donderdagavond duidelijk een minder optreden. Zo moest ze in de eerste slagbeurt niet alleen een punt toestaan, maar liet ze ook drie wilde worpen noteren. Bovendien werd er ook nog een fout gemaakt. Eva Voortman opende met vier wijd, schoof op na de eerste wilde worp, bereikte het derde honk na een fout op een opofferingsstootslag en scoorde op de tweede wilde worp.

In de tweede slagbeurt kwam Olympia Haarlem viermaal tot scoren op vijf honkslagen. Cindy van der Zanden (tweehonkslag), Mariëlle Vleugels (infield-hit) en Rachel van Veen (geraakt werpster met één uit) zorgden voor volle honken. Er werd even later gescoord toen Pecková wederom een wilde worp gooide, waarna de stand werd opgevoerd na honkslagen van Eva Voortman (één punt) en Brenda Beers (twee punten).

Op Pechková’s opvolgster Tereza Klempírová kwam Olympia Haarlem in de vijfde inning tot een rally van acht punten. Ook dit keer kwamen de honken snel vol te staan, dankzij Jessie van Aalst (honkslag), Virginie Anneveld (vier wijd) en Cindy van der Zanden (honkslag). Het drietal scoorde op een tweehonkslag van Mariëlle Vleugels, die daarmee voor het aanvallende hoogtepunt tekende. Hierna volgden de honkslagen en punten elkaar in snel tempo op. De laatste twee punten in de rally kwamen tot stand via een tweehonkslag van Jessie van Aalst, die in deze slagbeurt twee hits in de boeken liet opnemen.

De Tsjechische ploeg kwam niet verder dan één honkslag op Ilona Andringa, die het hele duel voor Olympia gooide.

pitchers:
Olympia Haarlem: Ilona Andringa 8-0-1-0 (5 inn.). Zraloci Ledenice: Veronika Pechková 5-2-6-1 (4 inn.), Tereza Klempírová 0-2-7-0 (1 inn.).

pitching

Terrasvogels boekte donderdagmiddag de zesde opeenvolgende overwinning van het toernooi in Praag. Tegen het organiserende Eagles Praha werd een aanvankelijke 0-2 achterstand weggwerkt en omgedraaid in een 4-2 winst. De Santpoortse ploeg had in Jacquelyn Sertic wederom een overheersende pitcher. De Amerikaanse schakelde veertien slagvrouwen met drie slag uit en stond zes honkslagen toe. Wel moest ze in de eerste inning twee punten toestaan, maar haar teamgenoten stelden orde op zaken, waarna ze zelf de deur defintief in het slot gooide voor de Tsjechische tegenstander.

Drie honkslagen en een doorgeschoten bal bezorgden Eagles Praha een 0-2 voorsprong. In de eigen eerste slagbeurt kwam Terrasvogels gelijk sterk terug. Katharina Szalay (stootslag-honkslag), Nadine Marinus (stootslag-honkslag) en Solange Starrenburg (vier wijd) zorgden voor volle honken. Een opofferingsslag van Lizzie Clarijs en een fout in een steelsituatie brachten de stand vervolgens in balans.

Vanaf de tweede inning hield Jacquelyn Sertic de tegenstander in het restant van de wedstrijd onder de duim. Even later kon ze gooien met een voorsprong, want in de derde inning draaide Terrasvogels het duel in eigen voordeel om. Lizzie Clarijs (fout) scoorde toen na een tweehonkslag van Karin Tuk, zodat de stand op 3-2 kwam. In de vierde inning werd daar een punt aan toegevoegd. Met twee uit scoorde Katharina Szalay (infield-hit) op een honkslag van Solange Starrenburg.

pitchers:
Terrasvogels: Jacquelyn Sertic 14-1-6-1 (7 inn.). Eagles Praha: Petra Cinkeová 0-2-4-4 (3 2/3 inn.), Andrea Markvartová 0-2-1-0 (1 1/3 inn.), Tereza Krbcová 0-0-1-0 (1 inn.).

noodzaak

’s Avonds keek Terrasvogels na één inning tegen een 2-0 achterstand aan tegen Forlì, dat een sterke indruk maakt. Voor Terrasvogels was het niet echt noodzakelijk de wedstrijd te winnen, maar één en ander betekent wel dat de ploeg op vrijdag van Rivas moet winnen om zaterdag in de finale te kunnen staan. Terrasvogels hield de Amerikaanse werpsters Hannah Bandimere en Jacquelyn Sertic aan de kant. Roos-Marijn Kramer gooide, maar kon de Italiaanse slagploeg niet in bedwang houden. Die kwam in de derde inning tot een rally van tien punten, zodat deze wedstrijd snel bekeken was. Terrasvogels liet één honkslag noteren. Die kwam in de eerste inning op naam van Solange Starrenburg.

pitchers:
Terrasvogels: Roos-Marijn Kramer 1-6-11-1 (3 inn.). Forlì: Sarah Pauly 7-0-1-0 (4 inn.).

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal