HB Hoofdklasse

Curaçao Neptunus in close game langs L&D Amsterdam

Curaçao Neptunus in close game langs L&D Amsterdam

Orlando Yntema gooide een complete game tegen L&D Amsterdam in Game 2 van de Holland Series (Foto: Robert Bos)

Titelverdediger Curaçao Neptunus heeft op zaterdag ook het tweede duel uit de Holland Series gewonnen. De Rotterdammers waren in het hol van de leeuw met 2-1 te sterk voor L&D Amsterdam, dat vroeg in de wedstrijd nog aan de winnende hand was, maar uiteindelijk toch bezweek onder de Rotterdamse druk.

In tegenstelling tot de wedstrijd van donderdag, waar ontzettend veel gebeurde, was het vandaag relatief rustig op de honken. Dat kwam doordat starters Orlando Yntema en Kevin Heijstek in topvorm waren. L&D Amsterdam nam in de derde inning de leiding. Max Clarijs en Roelie Henrique sloegen beiden met één uit een honkslag en na de bunt single van Sharlon Schoop, die verkeerd werd verwerkt door het Rotterdamse infield, kon Clarijs het eerste punt van de wedstrijd scoren.

Hierna gaf Yntema niets meer weg. De Dominicaanse Fries gooide een complete game, waarin hij slechts één onverdiend punt tegen kreeg. Hij kreeg slechts zes honkslagen tegen en gooide vier keer drie slag. Zijn tegenstander Heijstek kwam pas in de zesde inning in de problemen. Coco Johnson opende die slagbeurt met een tweehonkslag en kon, ondanks twee snelle nullen, uiteindelijk de gelijkmaker scoren op de tweehonkslag van Dudley Leonora.

Johnson zelf sloeg een inning later de go-ahead run over de thuisplaat. Quintin de Cuba opende de slagbeurt met een honkslag en zijn vervanger, pinch-runner Kai Burema, schoof via een sacrifice bunt en een grondbal naar twee door naar het tweede honk. Hij scoorde dus op de honkslag van Johnson.

Amsterdam werd in de negende inning nog één keer dreigend, maar dankzij twee mooie verdedigende acties van Dwayne Kemp (een 5-4-3 double play en een actie 5-3) kwam Yntema uit de inning en won hij de wedstrijd voor Neptunus.

Play-downs

In Haarlem was Silicon Storks vanmiddag hard op weg de stand in de play-downs gelijk te trekken door DSS in eigen huis te verslaan. In de eerste helft van de achtste inning raakte plaatscheids Yme de Lugt echter geblesseerd, waardoor de wedstrijd gestaakt moest worden.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse