HB Hoofdklasse

KNBSB Awards uitgereikt tijdens Holland Series

KNBSB Awards uitgereikt tijdens Holland Series

Mike Groen en Denzel Richardson waren twee van de spelers die dit weekend in de prijzen vielen (Foto: KNBSB)

Dit weekend zijn de eerste KNBSB Awards voor de Hoofdklasse Honkbal uitgereikt. Voor aanvang van Game 2 in Amsterdam en Game 3 in Rotterdam werden Denzel Richardson, Mike Groen en Bryan Engelhardt gehuldigd.

Na afloop van elk seizoen wordt een aantal individuele prijzen uitgereikt voor prestaties in het reguliere seizoen. Dit weekend werd bovendien de Guus van der Heijden Award uitgereikt aan de meest veelbelovende international jonger dan 23 jaar. Die prijs werd op zaterdag uitgereikt aan L&D Amsterdam speler Mike Groen, die dit jaar voor het tweede jaar op rij deel uitmaakte van de selectie van Team Kingdom of the Netherlands U23, meetrainde met de werpers van het A-team en bovendien een zeer goed seizoen kende in de Hoofdklasse.

Groen volgt hiermee Ademar Rifaela op die de prijs in de 2018 won. Ook Groen’s teamgenoot Denzel Richardson viel in de prijzen. Hij ontving op zaterdag uit handen van KNBSB-bestuurslid Remko de Bie de award voor Beste Slagman. Richardson had met .388 dit seizoen het hoogste slaggemiddelde van de Hoofdklasse.

Een dag later werd de prijs voor de Homerun King van de Hoofdklasse door bondsvoorzitter Mark Herbold uitgereikt aan slugger Bryan Engelhardt. Net als Shurman Marlin (Twins) en Gianison Boekhoudt (Curaçao Neptunus) sloeg hij dit seizoen 6 homeruns. Engelhardt had hiervoor de minste slagbeurten nodig en won daarom voor de negende keer deze award. Dat is een record dat hij overigens al een tijdje in handen heeft. Hudson John was voor Engelhardt namelijk de recordhouder. John won de award vier keer.

Één award kon vanwege afwezigheid van de winnaar dit weekend niet uitgereikt worden. Oliver van der Wijst stal dit seizoen 23 honken en won daarom de award voor de Meeste Gestolen Honken.

https://www.instagram.com/p/B1lolCaiWkU/

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse