HB Hoofdklasse

Neptunus dankzij walk-off win op 3-0

Neptunus dankzij walk-off win op 3-0

Curaçao Neptunus heeft in een zinderend spannende wedstrijd via een walk-off overwinning een 3-0 voorsprong genomen in de Holland Series. Gianison Boekhoudt sloeg in de elfde inning een walk-off double en sloeg zo het zevende punt over de thuisplaat in de 7-6 overwinning.

Waar voor L&D Amsterdam aas Rob Cordemans op de heuvel begon, startte Curaçao Neptunus opvallend genoeg met Brendan Schoemaker. Schoemaker raakte in de eerste slagbeurt direct in de problemen, maar met volle honken draaide Benjamin Dille een belangrijk dubbelspel.

In de tweede inning kreeg Amsterdam opnieuw de honken vol. Schoemaker werd vervangen door Elton Koeiman, die met vier wijd op Roelie Henrique het eerste punt over de plaat liet komen. Een nieuw dubbelspel op een zachte line drive naar eerste honkman Dudley Leonora zorgde ervoor dat Koeiman nog zonder al te veel schade uit deze inning kwam, maar een inning later braken de Amsterdammers de wedstrijd open.

Op vijf honkslagen, waaronder tweehonkslagen van Gilmer Lampe, Denzel Richardson, Delano Selassa en Niels van Weert, scoorde Amsterdam vier runs. Op de heuvel was Rob Cordemans ondertussen oppermachtig. Pas in de vierde inning stond hij zijn eerste honkslag toe, een infield single van Willie Johnson.

Benjamin Dille bracht in de vijfde slagbeurt de spanning terug in de wedstrijd. Hij sloeg met zijn driehonkslag twee punten over de thuisplaat. Vlak nadat de Amsterdammers de voorsprong vergroot hadden tot 6-0. Met een 6-2 tussenstand nam Maickel Rietel in de zesde inning het werpen over voor de Amsterdamse ploeg. Twee slagmensen later stond het 6-4, want Gianison Boekhoudt sloeg de bal in het rechtsveld ver over het hek voor een 2-run homerun.

Met twee uit in de zevende inning deed coach Brian Finnegan al vroeg een beroep op closer Tom Stuifbergen. Met de series on the line moest Stuifbergen de overwinning binnenslepen. Zijn eerste van zeven nullen werd gemaakt toen catcher Max Clarijs Willie Johnson uitgooide op het tweede honk bij zijn steelpoging.

Ook de achtste inning kwam Stuifbergen goed door, maar in de negende inning opende Quintin de Cuba de slagbeurt met vier wijd en met één uit sloeg pinch-hitter Greg Muller een honkslag naar het rechtsveld. Pinch-runner Kai Burema schoof door naar het derde honk en omdat de aangooi van rechtsvelder Kalian Sams in de dugout van L&D Amsterdam belandde, mocht hij de 6-5 scoren en kon Muller naar het derde honk. Muller scoorde op de opofferingsslag van Coco Johnson vervolgens de gelijkmaker.

Twee innings bleef het, dankzij sterk werpen van Kevin Kelly en Tom Stuifbergen, 6-6. Max Clarijs sloeg in de elfde inning een double met twee uit, maar strandde op het tweede honk. In de gelijkmakende slagbeurt opende Stijn van der Meer met een honkslag. Hij schoof naar het tweede honk op stootslag van Dwayne Kemp en scoorde uiteindelijk op de tweehonkslag van Gianison Boekhoudt, die met zijn homerun, walk-off double en nog een derde honkslag man van de wedstrijd werd.

Op dinsdag kunnen de Rotterdammers met een overwinning in Amsterdam de titel opnieuw prolongeren. De wedstrijd wordt om 19.30 uur gespeeld op het Loek Loevendie Ballpark.

Play-downs

In de strijd tegen degradatie deed Silicon Storks goede zaken door DSS met 6-3 te verslaan op Kijkduin. Rookie werper Sem Lauf pakte als reliever de win met 6.2 sterke innings. Het is nog niet duidelijk wanneer het restant van de wedstrijd van zaterdag uitgespeeld wordt.

De stand in de serie is op dit moment 1-1.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse