HB Hoofdklasse

Berkenbosch slaat L&D Amsterdam naar winst in Game 4

Berkenbosch slaat L&D Amsterdam naar winst in Game 4

Kenny Berkenbosch was de grote man bij L&D Amsterdam. Zijn 3-run homerun zorgde voor de 5-2 overwinning (Foto: Robert Bos)

In een lang en spannend duel heeft Kenny Berkenbosch L&D Amsterdam op dinsdagavond in de race gehouden voor de nationale titel. Zijn 3-run homerun, na een lange rain delay, bezorgde de Amsterdammers een 5-2 zege. Curaçao Neptunus staat nog op 3-1 voorsprong in de best-of-seven en speelt donderdag in eigen huis Game 5.

In een volgepakt Loek Loevendie Ballpark deed Curaçao Neptunus manager Ronald Jaarsma een beroep op veteraan Diegomar Markwell in de jacht op de vierde en beslissende zege in deze Holland Series. Markwell gaf Jaarsma en Neptunus vier zeer sterke shutout innings en zag zijn ploeggenoten op een 1-0 voorsprong komen in de vijfde slagbeurt.

Regen

Jim Ploeger, die eveneens met vier shutout innings begon, kwam in die vijfde inning voor het eerst in de problemen. Dudley Leonora opende met een double en kon met één uit scoren op de honkslag van Quintin de Cuba. Nadat ook Benjamin Dille een honkslag sloeg werd de wedstrijd door plaatscheidsrechter René Ras stilgelegd vanwege de hevige regen.

Pas om 21.45 uur kon de wedstrijd, na ruim een uur, weer hervat worden en dat betekende dat beide startende werpers niet meer door konden. Voor L&D Amsterdam kwam Mike Groen op de heuvel. Hij kon niet voorkomen dat de Cuba, die via een wilde worp het derde honk bereikte, kon scoren op de sac fly van Coco Johnson, maar zou een zeer belangrijke rol spelen in de rest van de wedstrijd.

Fair or Foul?

In de gelijkmakende slagbeurt werd Misja Harcksen gebracht als reliever. Gedurende het reguliere seizoen kwam Harcksen vooral uit als starter, maar in deze Holland Series was dit al de derde outing in relief voor de rechtshandige werper. Het zou zijn minste van deze drie outings worden. Delano Selassa opende met een honkslag, maar sneuvelde op het tweede honk op de grondbal van Roelie Henrique. Henrique stal het tweede honk, schoof gelijk naar drie op de foute aangooi en scoorde even later het eerste Amsterdamse punt op een wilde worp.

Gilmer Lampe volgde met een honkslag en na vrije lopen voor Schoop en Richardson werd Harcksen vervangen door Kevin Kelly. Zijn eerste tegenstander werd Kalian Sams, die een grondbal naar korte stop Stijn van der Meer sloeg en sneuvelde op het eerste honk, maar wel de gelijkmaker binnen sloeg. Bij het raken van de bal, brak zijn knuppel in tweeën en het stuk dat het veld in vloog, raakte werper Kelly op zijn rechterbeen. Kelly kon de wedstrijd na een korte behandeling van de fysio gelukkig weer hervatten, maar kon niet voorkomen dat de volgende slagman, Kenny Berkenbosch, de bal die in het linksveld over de foutpaal sloeg. Het was moeilijk te zien of de bal fair of foul was, maar scheidsrechter Winfried Berkvens had de perfecte hoek en callde: homerun.

https://www.facebook.com/148882851949133/posts/1003449913159085?sfns=mo

Award winnaar

In het restant van de wedstrijd liet reliever Mike Groen zien dat hij niet voor niets benoemd werd tot winnaar van de Guus van der Heijden Award. Hij gooide de wedstrijd met vier perfecte innings in het slot en zorgde er zo voor dat L&D Amsterdam in leven blijft. De Amsterdammers wonnen met 5-2.

Box Score

Op donderdag wordt in het Familiestadion in Rotterdam om 19.30 uur Game 5 gespeeld. Curaçao Neptunus zal op die dag proberen de titel te prolongeren, terwijl de Amsterdammers strijden om de titelaspiraties in leven te houden. Kaarten voor die wedstrijd koop je hier.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse