Spencer Kieboom tijdens zijn debuut aan slag voor Washington Nationals.

Honkbal

MLB Update: Spencer Kieboom opgeroepen door Nationals

MLB Update: Spencer Kieboom opgeroepen door Nationals

Spencer Kieboom tijdens zijn debuut aan slag voor Washington Nationals.
Spencer Kieboom tijdens zijn debuut aan slag voor Washington Nationals.

In de MLB Update van deze week nieuws over Spencer Kieboom, die de tweede Kieboom wordt die dit jaar op MLB niveau uitkomt. Verder een slechte week voor Ozzie Albies, terwijl Jonathan Schoop en Jurickson Profar vechten voor hun basisplaats!

Na een aantal hele goede weken sloeg Ozzie Albies deze week slechts vier honkslagen in 33 slagbeurten. Zijn slaggemiddelde zakte daardoor ruim 10 punten, maar één van zijn honkslagen deze week was wel een homerun en gisteren sloeg hij deze belangrijke double tegen de Blue Jays. Hopelijk was het maar een korte slump.

Wat is Xander Bogaerts bezig aan een fantastisch seizoen. Hij gaat straks meer dan 30 homeruns scoren, meer dan 100 runs scoren en binnen slaan en bovendien ook nog eens meer dan 50 doubles slaan. Als je dit seizoen optelt bij zijn statistieken van vorig seizoen dan komt hij op eenzame hoogte te staan:

Didi Gregorius was bezig met een heerlijk weekend tegen de Los Angeles Dodgers. In Hollywood sloeg hij tegen de belangrijkste kandidaat voor de NL Cy Young Award, Hyun-Jin Ryu, een grand slam en later in de wedstrijd sloeg hij ook nog een solo homerun. In de wedstrijd van zondag werd hij echter op een vervelende plek op zijn schouder hard geraakt door een worp van Clayton Kershaw en hij heeft sindsdien niet meer gespeeld. De verwachting is dat hij vrijdag weer terugkeert.

Spencer Kieboom stond op de lijst om door de Nationals in september opgeroepen te worden wanneer MLB teams hun rosters uit mogen breiden. Vanwege het vaderschapsverlof van Hunter Strickland is hij al wat eerder opgeroepen. Hij kwam op dinsdag nog niet in actie en is op papier de derde catcher dus zal ook niet heel veel actie zien als er niemand geblesseerd raakt.

Profar kreeg deze week weer een aantal basisplaatsen en hij greep die kans aan om te laten zien dat hij die basisplaats verdient. Profar sloeg deze week .385 in vijf basisplaatsen met onder meer onderstaande homerun. Hij staat inmiddels al op zestien homeruns en lijkt ook dit seizoen, ondanks teleurstellende statistieken weer twintig homeruns te gaan slaan.

https://twitter.com/HomeRunVideos/status/1166199174334992385

Jonathan Schoop kreeg deze week maar drie basisplaatsen, maar ook hij greep zij kans. Hij sloeg .300 met twee homeruns, waaronder deze op een van de beste werpers in de American League dit seizoen, Lucas Giolito.

Simba is weer fit en keerde goed terug bij de Angels. Tot twee keer toe speelde een enkelblessure hem parten, maar nu is hij hopelijk definitief. Hij speelde pas in drie wedstrijden, maar Simmons heeft zijn eerste homerun al weer geslagen in het zwarte tenue dat de spelers droegen voor Player’s weekend.

https://twitter.com/HomeRunVideos/status/1165700194413023232

Voor Jansen was het weer een standaardweek waarin hij twee innings gooide, een aantal strikeouts gooide, een save pakte, maar toch ook weer tegen de nodige problemen opliep. Hij lijkt niet langer de absolute topcloser die hij in de voorgaande jaren was, maar hij heeft toch al weer 27 saves en zal de 30 ‘gewoon’ weer halen. Zijn opvallendste matchup deze week was die met Didi Gregorius, die iets heel opvallends deed. Dit zou wel eens de meest bijzondere strikeout uit de loopbaan van Jansen kunnen zijn:

NPB Update

Dit is de wekelijkse Coco Balentien home run update. Hij staat inmiddels al weer op 29 en heeft er dus nog maar één nodig om voor de achtste keer in negen jaar 30 of meer homeruns te slaan in de NPB. In totaal staat hij al op 284 homeruns. Dit was nummer 28 van dit seizoen:

https://twitter.com/IchinoseYui_910/status/1166791800738045952

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal