HB Hoofdklasse

L&D Amsterdam brengt spanning terug in Holland Series

L&D Amsterdam brengt spanning terug in Holland Series

Gilmer Lampe viert zijn homerun met teamgenoot Delano Selassa (Foto: Jan Kruijdenberg)

In wat wederom een erg spannende wedstrijd was, won L&D Amsterdam vanavond in Rotterdam Game 5 van de Holland Series met 2-1 van Curaçao Neptunus. Gilmer Lampe was met zijn solo homerun in de achtste inning de gevierde man aan de kant van de Amsterdammers, die dankzij deze overwinning terugkomen tot 3-2 in de Holland Series.

Net als in Game 2 op zaterdag begonnen starters Kevin Heijstek en Orlando Yntema erg goed aan de wedstrijd. Beide werpers kwamen één keer echt in de problemen in de eerste vier innings. Voor L&D Amsterdam sloeg Max Clarijs een tweehonkslag en voor Curaçao Neptunus sloeg Shaldimar Daantji een ground-rule double.

Waar Yntema in na de tweehonkslag een honkslag aan Delano Selassa moest toestaan, kwam Heijstek met een vangbal uit de inning. De honkslag van Selassa gaf de bezoekers uit Amsterdam een 1-0 voorsprong.

Nieuwe kansen

Ook in de vijfde slagbeurt werd L&D Amsterdam dreigend. Met lopers op het tweede en derde honk wist Orlando Yntema nu echter Denzel Richardson uit te schakelen via een vangbal van Shaldimar Daantji in het midveld. In gelijkmakende slagbeurt kreeg ook Neptunus kansen.

Met eerste en tweede honk bezet en één uit wist Heijstek zich echter opnieuw uit de problemen te werken. Coco Johnson sloeg een grondbal naar het derde honk, waar derde honkman Rashid Gerard zijn honk aantikte voor de tweede nul en Dwayne Kemp sneuvelde na een lange slagbeurt met drie slag.

Gelijkmaker

In de zevende inning kwam de titelverdediger langszij. Quintin de Cuba sloeg een harde grondbal naar het tweede honk, waar Delano Selassa een prachtige sliding stop maakte, maar de bal vervolgens niet accuraat genoeg naar het eerste honk gooide. De Cuba schoof door op de stootslag van Benjamin Dille en kon scoren op de honkslag van Stijn van der Meer.

L&D Amsterdam sloeg echter gelijk terug via een solo homerun van Gilmer Lampe die de bal voor de tweede keer deze Holland Series over het Rotterdamse hek van het Familiestadion sloeg.

Mike Groen (0.2 IP) en Tom Stuifbergen (1.1 IP), die samen in Game 3 en 4 meer dan negen innings gooiden als relievers, gooiden de wedstrijd vervolgens in het slot en zo komt L&D Amsterdam in deze best-of-seven serie terug tot 3-2. Game 6 wordt op zaterdag om 14.00u gespeeld in Amsterdam.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse