HB Hoofdklasse

Silicon Storks op 2-1 voorsprong in play-downs

Silicon Storks op 2-1 voorsprong in play-downs

Archieffoto Storks (Foto: Robert Bos)

Terwijl Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam in de Holland Series strijden om de nationale titel, wordt onderin de Hoofdklasse door Silicon Storks en DSS gestreden tegen degradatie. Beide ploegen wonnen één reguliere wedstrijd, maar de wedstrijd van zaterdag werd gestaakt.

Op donderdagavond was DSS, mede dankzij een sterke outing van starter Juan Carlos Sulbaran oppermachtig in Hoofddorp, waar gespeeld werd omdat er bij Storks geen avondwedstrijden gespeeld werden. Op zondag was Sem Lauf, die op het laatste moment is toegevoegd aan de selectie van Team Kingdom of the Netherlands U18 voor het WK, de gevierde man. Als reliever gooide hij zijn ploeg met zes sterke innings naar de overwinning.

Op zaterdag stond de Haagse ploeg ook voor toen plaatscheidsrechter Yme van der Lugt de wedstrijd staakte. Het stond op dat moment 4-2 voor Silicon Storks. Van der Lugt was kort daarvoor geraakt door een foutbal en nadien werd er vanuit de dugout en het publiek van DSS dusdanig gereageerd dat hij besloten heeft de wedstrijd te staken.

Deze week is besloten dat DSS schuldig was aan het staken van de wedstrijd en zo kreeg Silicon Storks een reglementaire 2-0 overwinning toegewezen. Daarmee hebben de Hagenaars een 2-1 voorsprong in de serie en kunnen zij het dit weekend afmaken.

Op zaterdag wordt er om 14.00 uur gespeeld in Haarlem en eventueel nog op zondag om 14.00 uur in Den Haag. De winnaar van deze serie heeft zich veilig gespeeld, de verliezer zal het in de Promotie/Degradatie Serie op moeten nemen tegen de kampioen van de Overgangsklasse.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse