HB Hoofdklasse

L&D Amsterdam dwingt Game 7 af met walk-off win

L&D Amsterdam dwingt Game 7 af met walk-off win

Max Clarijs scoort voor L&D Amsterdam (Foto: Jan Kruijdenberg)

In Amsterdam vocht thuisploeg L&D Amsterdam zich terug van een 3-0 achterstand in Game 6 om zo de, in het eerste weekend opgelopen, 3-0 achterstand in de Holland Series volledig weg te werken. Met een 4-3 walk-off overwinning na een bases loaded walk voor Sharlon Schoop trokken de Amsterdammers de stand in de Holland Series gelijk en dwongen zij een beslissende Game 7 af.

Net als de vijf voorgaande wedstrijden was Game 6 weer een erg spannend duel. Voor de Amsterdammers startte veteraan Rob Cordemans op de heuvel, terwijl voor Curaçao Neptunus Misja Harcksen zijn eerste start van deze Holland Series. In tegenstelling tot een week geleden, wist Neptunus vandaag al vroeg te scoren op het werpen van Cordemans.

Vroege voorsprong

In de tweede inning sloeg Jochem Koedijk het openingspunt binnen toen hij met zijn honkslag in het rechtsveld Shaldimar Daantji over de thuisplaat sloeg. Een inning later sloeg Gianison Boekhoudt zijn tweede two-run homerun van deze Holland Series en bracht daarmee zijn ploeg op een 3-0 voorsprong. De ploeg van manager Ronald Jaarsma zat op rozen, want starter Harcksen was ijzersterk.

In de vierde inning kreeg hij vanwege een foutje in het linksveld een puntje tegen, maar dat was de enige schade die de Amsterdammers hem vroeg in de wedstrijd konden toebrengen. Rashid Gerard sloeg in de zesde inning een solo homerun om zijn ploeg terug te brengen tot 3-2. Maar Harcksen bleef verder oppermachtig en kreeg in 7.2 innings slechts één verdiend punt tegen, terwijl hij zes keer drie slag gooide.

Glansrol voor reliever

Aan de Amsterdamse zijde blonk een andere werper uit. Rob Cordemans werd na vier innings vervangen door Jim Ploeger, de starter van zowel Game 1 en Game 4. Ploeger steekt in goede vorm en dat bleek ook op zaterdag in het Loek Loevendie Ballpark. De lefty gooide vijf no-hit innings in relief en hield zijn team zo knap in de wedstrijd.

Amsterdam ging de tweede helft van de negende slagbeurt in met een 3-2 achterstand. Voor de zekerheid werden de bekers en de medailles er al bijgepakt. Neptunus reliever Kevin Kelly opende de slagbeurt met een vrije loop voor Max Clarijs, waarna Delano Selassa een perfecte slash uitvoerde. De infielder deed alsof hij ging stoten, maar sloeg de bal vervolgens hard het midveld in voor een honkslag. Iedereen wist vervolgens wat de volgende slagman, Roelie Henrique ging doen.

Apotheose

Eerste en tweede honk bezet, nul uit. Dat wordt een stootslag. De bal ging de lucht in, maar landde op het kunstgras net voordat werper Kelly de bal kon vangen. Kelly koos ervoor om de eerste nul op het derde honk te maken, maar daar was Max Clarijs net op tijd, waardoor de honken vol waren met nog altijd nul uit.

De grondbal die vervolgens door Gilmer Lampe zachtjes richting korte stop Dudley Leonora sloeg, die diep speelde voor het dubbelspel over het tweede honk, kon niet goed verwerkt worden en zo scoorde Max Clarijs de gelijkmaker en was er nog altijd nul uit. De volgende slagman was de ervaren Sharlon Schoop. Hij kwam op volle bak te staan, waarna de volgende pitch van Kevin Kelly een einde aan de wedstrijd bracht:

https://www.instagram.com/p/B11PHxonXBB/

Game 7

Dankzij de 4-3 overwinning van de Amsterdammers wordt morgen in het Familiestadion in Rotterdam Game 7 gespeeld. Deze wedstrijd begint om 13.00 uur vanwege de aanwezigheid van de NOS. De wedstrijd zal in flitsen live te volgen zijn in Studio Sport morgen.

Het is pas de derde keer dat er in de Holland Series een Game 7 gespeeld wordt. De eerste keer, in 1989, verloor het Rotterdamse Neptunus de zevende wedstrijd van Haarlem Nicols. In 2014 trok Curaçao Neptunus in het zevende duel wel aan het langste eind. Ook toen was L&D Amsterdam de tegenstander. Het is voor het eerst dat een team een 3-0 achterstand in de Holland Series heeft weggewerkt. Kunnen de Amsterdammers de comeback morgen verzilveren of prolongeert Neptunus toch nog de titel?

Het belooft wederom een zeer spannende wedstrijd te worden. Daar moet je bij zijn. Deze teams verdienen na deze serie een vol stadion voor Game 7. Koop daarom nu jouw tickets via de website van Neptunus.

Play-downs

In de strijd tegen degradatie kroonde Silicon Storks zich vanmiddag tot winnaar. De Haagse ploeg won in Haarlem, dankzij ijzersterke pitching van Martin Kram en Jurrian Koks, met 8-0 van DSS.

DSS zal het nu in de Promotie/Degradatie serie opnemen tegen de nog te kronen kampioen van de Overgangsklasse.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse