HB Hoofdklasse

L&D AMSTERDAM KAMPIOEN 2019

L&D AMSTERDAM KAMPIOEN 2019

De landskampioen van 2019: L&D Amsterdam (Foto: Jan Kruijdenberg)

Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Hoofdklasse: L&D Amsterdam kwam terug van een 3-0 achterstand in de Holland Series en won vandaag de beslissende Game 7 met 6-0 van Curaçao Neptunus. De Amsterdammers mogen zich daarom voor het eerst sinds 2011 kronen tot Nederlands Kampioen!

Nadat gisteren Rob Cordemans en Jim Ploeger ervoor zorgden dat L&D Amsterdam terugkwamen tot 3-3 in de Holland Series, moest coach Brian Finnegan vandaag een beroep doen op de in de Holland Series nog niet gebruikte Jhan Rifaele. Het bleek een gouden greep, want Rifaele bleek in 6.1 innings niet te bespelen voor de Neptunianen.

Vroege voorsprong

De Curaçaose lefty gooide één keer drie slag, maar kreeg slechts vier honkslagen tegen. Voor Curaçao Neptunus stond Diegomar Markwell op de heuvel. De ervaren werper van de Rotterdammers kon niet voorkomen dat L&D Amsterdam al vroeg de voorsprong nam. In de eerste inning scoorde Gilmer Lampe het eerste punt toen de aangooi om zijn steelpoging op het derde honk te voorkomen het linksveld in schoot.

Een inning later was de tweehonkslag van Delano Selassa het hoogtepunt in een slagbeurt waarin de Amsterdammers een 4-0 voorsprong namen. Deze klap kwamen de Rotterdammers niet meer te boven.

Homerun

In de zevende inning vergrootte Sharlon Schoop de voorsprong naar 6-0 toen hij de bal voor twee punten over het hek in het linksveld sloeg. De Rotterdammers leken in niets meer op de ploeg die in het vorige weekend een 3-0 voorsprong nam. Ook toen stonden zij op zondag met 6-0 achter, maar een comeback zat er deze keer niet in.

De echte comeback kids waren de spelers van L&D Amsterdam. Voor het eerst in de geschiedenis kwam er een ploeg terug van een 3-0 achterstand in de Holland Series en zij klaarden in Game 7 de klus. Een geweldige prestatie, die hen voor de vijfde keer in de geschiedenis (1987, 1990, 2008 en 2011) de nationale titel oplevert.

Beslissende vangbal

Sharlon Schoop, een van de belangrijkste spelers van L&D Amsterdam maakte met een prachtige vangbal op foutgebied een einde aan de Holland Series.

https://www.instagram.com/p/B13uxp9HuzQ/

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse