HB Hoofdklasse

Delano Selassa wint Holland Series MVP Award

Delano Selassa wint Holland Series MVP Award

Delano Selassa is uitgeroepen tot MVP van de Holland Series 2019 (Foto: Jan Kruijdenberg)

Op zondag zette L&D Amsterdam de kroon op een historische comeback. Met een 6-0 overwinning in Game 7 zette de ploeg van manager Brian Finnegan een 3-0 achterstand om in een 4-3 overwinning en de eerste nationale titel sinds 2011.

Het was een echte team effort dus het moet voor de scorerscommissie ontzettend moeilijk geweest zijn om een definitieve keuze te maken. Zo maakten Gilmer Lampe (twee homeruns), Jim Ploeger (twee sterke starts en een ijzersterke relief outing in Game 6), Sharlon Schoop (homerun in Game 7 en walk-off walk in game 6), Kevin Heijstek (twee zeer sterke starts), Jhan Rifaele (de winnende werper in Game 7) en ook Mike Groen (een aantal zeer belangrijke relief outings) allen een goede kans.

De keuze viel echter op de jonge infielder Delano Selassa, die afgelopen winter de overstap maakte van HCAW naar L&D Amsterdam. Selassa beleeft sowieso een topseizoen, want hij debuteerde tijdens het World Port Tournament voor Team Kingdom of the Netherlands en vertrekt aanstaande maandag al naar Amerika voor zijn college avontuur in Arizona.

Selassa sloeg in de Holland Series .400 en sloeg acht honkslagen. Zijn belangrijkste honkslag kwam in Game 7, toen hij de Amsterdammers met zijn tweehonkslag op Diegomar Markwell op onoverbrugbare voorsprong zette. Selassa volgt Stijn van der Meer op als Holland Series MVP.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse