Honkbal

MLB Update: Schoop en Profar houden goede vorm vast

MLB Update: Schoop en Profar houden goede vorm vast

Jurickson Profar heeft eindelijk zijn vorm gevonden! Foto: Freek Bouw – Phrake Photography

Een dagje later dan je van ons gewend bent, maar niet minder vol goed nieuws over de spelers uit het Koninkrijk der Nederlanden in de grootste competities ter wereld: de MLB en de NPB. Overigens werd Spencer Kieboom weer teruggestuurd naar Double-A zonder dat hij gespeeld heeft. De verwachting is dat hij, nadat hij het minimum van 10 dagen in de Minors heeft overschreden, weer terugkeert op het hoogste niveau.

Dat Ozzie Albies met zijn knuppel erg goed bezig is, lees je hier het hele jaar al. Bijna 20 homeruns en een wRC+ van 110. Voeg daarbij hele goede defense op het tweede honk en je krijgt een speler die dit jaar waarschijnlijk een WAR van boven de 4.0 gaat scoren. Kijk eens naar de defensieve stats in onderstaande tweet:

https://twitter.com/handlit33/status/1169042639972380673

Bogaerts blijft dit seizoen geweldig presteren. Hij staat inmiddels al weer op 31 homeruns en dat zijn er al 8 meer dan zijn career high van vorig jaar. Er is nog ongeveer een maand te spelen! Ook in WAR is hij zijn beste prestatie tot nu toe al ver overschreden. Hij staat in WAR in de top-10 in de MLB en heeft de tweede plaats van de American League in zicht. Alex Bregman staat met 6.7 nog vlak boven hem.

Het begint een mooie traditie te worden. Didi Gregorius presteert vrijwel elke week goed op dinsdag en zo kunnen we die dag inmiddels wel omdopen tot #DidiDinsdag. Deze week was het weer raak met een mooie 3-run homerun tegen de Texas Rangers. Het was zijn tiende homerun tegen de Rangers in 31 wedstrijden. Het is duidelijk dat Didi graag tegen Texas speelt.

Jurickson Profar kreeg een duidelijk signaal van de Oakland Athletics: “je moet beter spelen, anders gaat de speeltijd naar jouw concurrent.” Die boodschap kwam goed binnen bij de tweede honkman, want ook deze week presteerde hij goed. Hij is hard op weg naar en wRC+ van 100 en 20+ homeruns. Deze homerun, met rechts, naar het rechtsmidveld was uitermate indrukwekkend:

Schoop heeft zijn basisplaats nog niet helemaal teruggewonnen, maar met 21 homeruns heeft hij voor het vierde seizoen op rij meer dan 20 homeruns geslagen en in een van zijn drie basisplaatsen van deze afgelopen week sloeg Schoop drie uit vijf. Hij lijkt zich herpakt te hebben.

Aanvallend lukt het allemaal nog even niet, maar kijk eens naar het filmpje in de tweede tweet. Het honkbalinstinct dat Simmons heeft op verdedigend gebied is ongeëvenaard. Met deze fantastische actie, waarin hij anticipeert op een carambole in zijn richting voorkomt hij een tweehonkslag van de snelle Jose Altuve.

Een save en een win deze week voor Kenley Jansen. Dan zou je denken: dat was een goede week. Maar in beide outings kreeg Jansen een run tegen en zo ging zijn ERA opnieuw omhoog. Het is niet zijn beste seizoen, maar hij lijkt voor het zesde jaar op rij op weg naar 30+ saves. Ondertussen werkt hij natuurlijk hard aan zijn mechanics in de bullpen:

NPB Update

Deze week opvallend genoeg geen homeruns voor Coco Balentien. De 30ste homerun laat nog even op zich wachten. Die 30ste zal ongetwijfeld volgen, maar zou Balentien de 100 RBI dit seizoen nog kunnen halen? Zijn fans zal het ongetwijfeld niet al te veel uit maken. Balentien beleeft opnieuw een goed seizoen en de gerechten die naar hem vernoemd zijn, schijnen in Tokyo ook goed verkocht te worden:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal